resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 22
    o da milli takıma talip isimlerdendir.

    --- alinti ---

    abdullah avcı milli takım'a talip

    fatih terim'in istifasının ardından a mili futbol takımı için yabancı teknik adam arayışlarına giren federasyon'a abdullah avcı'dan mesaj...

    17 yaş altı genç milli takımımızı avrupa şampiyonu, dünya dördüncüsü yapan ist.b.bld. teknik direktörü abdullah avcı, milli takım teknik direktörlüğüne her açıdan hazır olduğunu söyledi.

    radyospor’da özgür sancar’la haber özel programı’na katılan avcı, “yabancı teknik direktör arayışlarını doğru bulmuyorum. ben şu anda milli takımlarda oynayabilecek genç oyuncuların yüzde 80 ile çalıştım. altyapıları çok iyi biliyorum. adım yardımcı teknik direktörlük için de geçiyor, ama şu anda her şey belirsiz”

    işte abdullah avcı’nın sözleri:

    yabanci teknik direktör arayişini doğru bulmuyorum
    milli takımlarda çalışmış bir yerli teknik direktör olarak, yabancı teknik direktör arayışına doğru bakmıyorum. altyapıları doğru bilmesi, oyuncuları yakından tanıyan birinin tercih edilmesi doğru olur. bu da yerli bir teknik direktör olmalı; ancak federasyonumuz yabancı teknik adam getirirse bu karara saygı gösterir, gelen teknik adama elimizden gelen yardımı yaparız.

    milli takim için kendimi hazir hissediyorum
    ben daha önce de söyledim. milli takım teknik direktörlüğü benim en büyük hedefim.
    milli takım altyapısında çalıştım, pek çok önemli oyuncuyu futbolumuza kazandırdım ve ekibimle bir jenerasyon yakaladık. milli takıma aday oyuncuların yüzde 70-80’yle çalıştım. şu anda benim dışımda bu modelde bir teknik direktör yok.

    milli takim teknik direktörü altyapilara hakim olmali
    a milli takımda çalışacak teknik direktörün milli takımlar altyapısını iyi bilmeli. milli takım’a layık görülmem durumunda göreve hazırım. şu anda milli takımda oynayabilecek, oyuncu topluluğuyla çalıştım. her açıdan hazırlıklıyım.

    --- alinti ---

    http://www.internetspor.com/news.php?news_id=15591
App Store'dan indirin Google Play'den alın