• 83
    (bkz: #2109992)

    2 sezon oynadıktan sonra artık biraz yorum ve inceleme yapabilirim diye düşündüğüm oyun.

    öncelikli olarak herkes bahsetmiş ben de bahsetmeden geçemeyeceğim, sakatlık sorunu yine aynı sakatlık sorunu. ancak şunu farkettim; eğer takımdaki fizyoterapistleri iyi seçerseniz, sakatlık sürelerinde ciddi kısalmalar yaşanabiliyor.

    galatasaray yine aynı galatasaray. mali açıdan sıkıntılı, yönetim kafasına göre. şöyle ki; antrenör kadrosunu değiştirmek için asistan menajer de dahil olmak üzere hepsinin sözleşmesini fesh ettim,kulüp çalışanları ekranında görünen sayı kadar antrenör ile anlaşmama dursun özbek izin vermedi. daha iyi ama daha az antrenör ile çalışıyorum.

    oyun üzerinde sürekli gözlemlediğim bir şey var. nedenini bilen varsa yeşillendirebilir. 2. sezon başında hiç hazırlık maçı ayarlamama rağmen takım ilk 10 hafta şampiyonlar ligi maçları da dahil olmak üzere namağlup ve sadece 1 beraberlik ile ilerledi. * iş burada başlıyor. ligin 10. haftasından sonra devre arasına kadar ne hikmetse takımda bir form düşüşü oluyor. ki bu ikinci devrenin ilk 3-4 haftasına kadar da sürüyor. eğer bu dönemi fazla yara almadan atlatırsan, sezon sonu şampiyon oluyorsun.

    gel gelelim galatasaray ile oynamanın inceliklerine. ilk sezon bize verilmeyen transfer bütçesi, şampiyon olsanız da 2. sezon sonunda da dursun özbek tarafından maksimum 3m olarak veriliyor ki bu da takdir edersiniz ki hiç bir şeye yaramıyor. bu yüzden oyuncuyu bonservisi ile transfer etmektense, kiralık olarak transfer etmek daha mantıklı oluyor. ki ben bu sistemle genelde oyuncuları 2 sezonluk kiralama yapıyorum. iyi verim alabildiysem kiralık sözleşme uzatmaya çalışıyorum. bu yöntemle kadroma kattığım ve size de tavsiye edebileceğim oyunlara örnek vermem gerekir ise;

    andrei ivan: rumen, hagi'nin topraklarından. 1997 doğumlu ve sağ açık, sol açık ve santrafor oynuyor.

    andres cubas: ön libero ve göbek oyuncusu. arjantinli. 1996 doğumlu ve 1.63 boyunda ancak dinamo dediğimiz cinsten bir oyuncu.

    santiago ascacibar: 1.81 boyunda bir göbek oyuncusu daha. 1997 doğumlu ve arjantinli. bu arkadaş da dinamo dediğimiz cinsten.

    allan saint-maximin: 1997 doğumlu fransız. ofansif orta saha sağ, sol ve orta oyuncusu. pır pır bir kardeşimiz.

    tiago ilori: 1.90 boyunda 1993 doğumlu defansın bel kemiği. zorlarsan sağ bek de oynar.

    enes ünal: bildiğin enes ünal. sürekli oynaması lazım. 1 maç oynamazsa performansı düşüyor.

    mario pasalic: göz bebeğim. sadece 1 sezon oynatabildim. ne verdiler bana ne alabildim. ilk 5-6 maç kadroya dahi almadım. sonra 11 e girdiğinde takımın beyni oldu. ceza sahasına bu kadar giren bir mc görmedim.

    kuki zalazar: adına aldanma. 1998 doğumlu malaga b'de oynuyor. 2 sezon kirala, ilk sezon kadroya alma. 2. sezon başka forvet bulundurma kadronda. öyle bir santrafor.

    charly musonda: chelsea 23a takımından kiraladım. mc, amrlc oynuyor. gol değil, asist oyuncusu.

    ianis hagi: tarife gerek yok. adı hagi, ancak iki sezonluk katkısı pek o kadar değil. satın alınıp uzun uzun geliştirilmesi lazım. 25 yaşından sonra babasının yerini alabilir.

    biraz da takımda mevcut olan oyuncular hakkında bilgi vermek isterim.

    isimleri size antipatik gelebilir ancak;

    serdar aziz ve semih kaya : ilori dışında stoper transferi yaptırmadılar. gayet iyi oynuyorlar.

    bruma: yeri geldi kadroya bile giremedi. ancak gerçekte neyse o. beyinsiz. vuracağı yerde pas veriyor, pas vereceği yerde vuruyor.

    tolga ciğerci: ilk sezon vasat. 2. sezon vasat üstü. 3. sezon ligin yıldızı ve sakatlık problemi yok.

    lionel carole: 3. sezon. maç kaçırmadı. gayet iyi oynuyor.

    şu an 2018 - 2019 sezonu devre arasındayım. transfer dönemi yani. bir sonraki sezon için kaleci stefanos kapinove angel correaile anlaştım. hayırlısını bekliyorum.

    unutmadan eklemeliyim; eğer kulüplere öner yöntemi ile oyuncu satmak isterseniz, "satan takımın maaşına katkısı" seçeneğini aktif hale getirin ve minimum değer olan €50 değerine ayarlayın. bonservis bedeline istediğiniz bedeli yazıp pazarlık edilemez olarak satmaya çalışın. daha rahat satılıyor.

    daha üstteki entrylerde görmüştüm. kadrodaki oyuncuların sözleşme yenilerken çok fazla maaş istemesi gibi bir sorun ile karşılaşılmasından yakınmışlar. bruma ile sözleşme imzaladım 2022'ye kadar şu an 1.65m'e, semih kaya ise 1.25m'e oynuyor.* demem o ki pazarlıkları sıkı tutun. maç başılar ve primler ile kandırmaya çalışın. zira benim şu anki yıllık maaş ödemem 34m.*

    şimdilik diyeceklerim bu kadar. haydi hepinize kolay gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın