• 47
    arkadaşlar, şöyle bir yorum gördüm, noktasına virgülüne dokunmadan aynen yapıştırıyorum. bu insanlara yapılanlara, eğitim sistemimize resmen hakaret gibi olan bu çarpık düzene bir kez daha lanet ettim.

    buyrun sizler de okuyun.

    --- alıntı ---

    türk halkı cigarasını yakmış şöyle bir bakıyor ki;

    amerikalı marsta koloni kurma planları yapıyor.
    avrupalılar medeni yaşama konusunda kendilerini aşmışlar. sokağındaki hayvan bile bizim insanımızdan fazla değer görüyor.
    adamlar işinde mutlu, kazancı yerinde. geçim sıkıntısı yaşamıyor. hobilerine bile para harcayabiliyorlar.

    cigaradan bi derin nefes daha çekiyor bizimki,

    lise yıllarında gördüğü yarım yamalak tarih bilgisinden bildiği kadarıyla akdenizi göl yapmış bir millettik diyor, avrupalı bokun içinde yüzerken biz akça pakça dolaşırdık diyor... düşünüyor. ne ara olmuş bunlar. osmanlı zamanında.
    adam istiyor ki yine böyle olsun.

    tarih dersi diye 400 yıl önceki hadiseler arasından sadece savaş zaferlerini anlatırsan bu halka, ne yapsın bu halk?

    tarih derslerinde cumhuriyet kurulur ve tarih biter. lan son 80 yılda bu cumhuriyette neler olmuş. ne başarılar elde edilmiş. kimler ne noktalarda bunların yitirilmesine sebep olmuş anlatılmaz.

    tarih derslerinde türkiye'nin kuruluş yıllarında yokluk içindeyken uçak fabrikası kuracak kapasiteye geldiği, yetmezmiş gibi bu uçakları hollandaya dahi satabildiği anlatılmaz. uçak fabrikasının bu satışlar engellenerek kapatıldığı, mezberelik bir harabeye çevirildiği anlatılmaz.

    türkiye'nin yerli otomobil yaptığı, ancak eften püften sebeplerle bu işin de baltalandığı anlatılmaz.

    türkiye'nin marshall yardımı diye aldığı kredilerden önce neleri başardığı anlatılmaz. tarımda sanayide neler yapılmışken bunlar bir bir nasıl kimler tarafından yitirilmiş anlatılmaz.

    sıfırdan kurulan tekstil fabrikaları için kıt kanaat imkanlarla yurt dışına gönderdiği öğrencilerin ülkenin tekstilini nasıl ayağa kaldırdığı anlatılmaz ki bu gün bildiğiniz en iyi tekstil markalarının başında hala bu adamlar vardır. projenin başarısına rağmen bu da baltalanmış önü kesilmiştir. bu arkadaşlar da özel sektöre gitmek zorunda kalmışlardır.

    türkiye'nin mimari başarıları, sanat başarıları anlatılmaz.

    köy enstitülerinin gomunist bunlar diye kapatılması, akabinde aç kalan yoksul kalan köylünün istanbul'a göç etmesi, bu günkü köylü-kentli balansının bozulmasının mimarları bilinmez duyulmaz.

    bunların konusu açılınca " ama siyaset konuşmuyoruz biz" denilir " siyaset şeyapmayalım şimdi" denilir.

    türk halkı ne yapsın. bi elinde fatih'in fethi kalmış tee 1453 lerde. onu ezberler.
    akşam evinde tek eğlencesi olan televizyonunu açar. karşısında sağlı sollu oturmuş 4 adam. ki bu adamlar ne hikmetse her konunun uzmanıdır. adaları şurda kaybettik lozan aslında lozan değil. sen aslında sen değilsin minvalinden saçma sapan bişeyler geveler. bizim halk cigara üstüne cigara çeker. günler böyle gelir geçer

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın