resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 12636
    sneijder'i geçtiğimiz sezon, bu sezonda beğenmeyebilirsiniz hatta aldığı paranın hakkını da vermiyor diyebilirsiniz. ancak, ne kadar değerli olduğunu anlamak için sadece oynamadığı maçlara bakmak yeterli bence. çünkü kendisi varken bile kötü oynuyor diyebileceğimiz takım kendisi yokken tamamen bilinçsiz oynuyor. örneklerle anlatırsak;

    (bkz: 26 mayıs 2016 galatasaray fenerbahçe maçı) riekerink'in devam etmesine vesile olan maç, sadece sakat sakat oynayan sneijder'li ilk yarı ve sneijder'siz ikinci yarıyı hatırlamak yeterli.

    (bkz: 15 ekim 2016 gençlerbirliği galatasaray maçı) güzel başlayıp, bu sezon içinde klasik bir biçimde çok kötü oynayarak kazandığımız bir maçtı.

    (bkz: 22 ekim 2016 galatasaray trabzonspor maçı) bu maç oynadı ve 69'da oyundan çıktığında pek şaşırmamıştık çünkü ne takım ne de kendisi iyi bir performans göstermiyordu ama sneijder çıktıktan sonra takım daha da kötü oynadı.

    (bkz: 20 kasım 2016 fenerbahçe galatasaray maçı) bu sezon açık ara hem kendisinin hem de takımın hücum anlamında en kötü performans gösterdiği maç oldu. kötüydü, taraftar çıkartılsın diyordu ve 67'de oyundan çıktı. o dakikaya kadar en azından pozisyoncuklar üreten takım, hiçbir şey oynayamadı hiç bir şey. (benim bu yazıyı yazma gereksinimi duymama sebep bu maçta gördüklerimdir. sneijder'in en kötü hali bile sahada olsa takım daha bilinçli oynuyor.)

    (bkz: 30 kasım 2016 galatasaray elazığspor maçı) (bkz: 14 aralık 2016 24 erzincanspor galatasaray maçı) (bkz: 21 aralık 2016 galatasaray tuzlaspor maçı) (bkz: 28 aralık 2016 tuzlaspor galatasaray maçı) bunlar da sneijder'in şov yaptığı için eleştirildiği kulvar. evet, bu maçların hangisinde galatasaray'lı bir futbolcu şov yapmış? içerideki tuzla maçında maç gidiyor diye kurtarıcı olarak oyuna girmişti oyuna hatırlayabildiniz mi? en iyi oynadığımız türkiye kupası 17 ocak 2017 elazığspor galatasaray maçında oyunda sadece 5 dakika kaldı ve orada bile kanat oyuncularının maç boyunca alamadıkları pasları atıp oynattı.

    (bkz: 21 ocak 2017 kardemir karabükspor galatasaray maçı) riekerink'in oyundan ve mücadeleden memnun olduğu, 1-1'e razı olduğu maç. hakkında konuşmaya gerek var mı? sneijder'in yokluğunun en net fark edildiği maçtı bence.

    sonuç olarak, arkadaşlar bu adamın değerini bilelim. gerçekten onsuz daha kötüyüz. 65 milyonluk bütçenin 5'i kendisine gidiyor belki ama o olmadan 60 milyonluk tablonun performansını da yukarıda anlattım. (muslera'dan bahsetmiyorum, çünkü onun değeri çok şükür ki biliniyor.)

    kendisinin ve takımın performansının yükselmesi konusunda ise http://gamaspor.com/...oca-abdullah-avcidir mehmet demirkol'a katılıyorum. sneijder, bir sistem oyuncusudur ve kendisinin de beğeneceği bir sistem hocasıyla daha başarılı olacaktır. abdullah avcı'yı bu konuda destekleyen tez ise, abdullah avcı - emre belözoğlu verimi, abdullah avcı - wesley sneijder verimi olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın