resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 4906
    yapraklara yan basmış spor kulübü başkanıdır.

    15 ocak 2017 fenerbahçe adanaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar ne sportif ne de hakem meselesi üzerinedir.

    uefa'nın geçtiğimiz günlerde açıklanan en riskli takımlar sıralamasında fenerbahçe'nin birinci çıktığının basına düşmesi sonucu çıkıp konuşmuştur. konuşmanın muhteviyatından bunu çok net anlayabiliyoruz.

    konu başlıkları?
    - futbolu kurtarmamız lazım
    - yabancı transferini 5 sene yasaklayalım
    - federasyonu ve kurulları yeniden oluşturmamız lazım

    "peki neden" sorusunun cevabını vermeden önce o raporun 2014-2015 senesinin verilerine göre hazırlandığını belirtelim. bizim 3ci çıkmamız beşiktaşın ilk 20 de olmamasının sebebi bu. o tarihten sonra bizim riva ve florya projelerinin onaylandığını ve beşiktaşın asıl borç yükünün başlangıcı olan stad inşaatının başlamasından önce olduğunu, bu süreçte fenerbahçenin kendini kurtarmak için başlattığı tek projenin de "yandex'i tıkla gelsin robben" olduğunu aklımızın bir köşesine yazalım.

    şimdi bu bilgilerin ışığında aziz yıldırım'ın söylemek isteği aslında şu; "aman ağalar biz yapraklara geliyoruz kendimizi bir şekilde kurtarmamız lazım, tamam bu federasyonu ben kurguladım bizi kurtarsın diye ama artık yemiyor fenerli bir federasyon kurmak lazım"
    "5 sene yabancı transferini yasaklayalım" babababababa. neden yasaklayalım? sen almayıver olsun bitsin. çakalın niyeti kimse yabancı transferi yapmasın çünkü kendi yapamayacak. aynı avrupaya gidemezken yabancı kısıtlaması getirtip avrupaya gideceği zaman yabancıyı 14e çıkarttığı gibi.

    hani hep selçuk ve burak gibi yerlilere neden böyle sözleşmeler yaptık diye sövüyorsunuz ya biraz hatırlayın neden yapıldı o sözleşmeler. bu sene 6 seneye 5 yabancı olacak ve bunu kesin yapacağız diyen federasyon yüzünden. o dönemin en değerli yerlileri onlardı çünkü. o dönemin saftirik yöneticileri de inandı buna. sonra nooldu?? 5+1 yerine yabancı sınırsız oldu bizim yerliler de elimizde patladı.

    kısacası yapraklara yan bastı bizim aziz bu yüzden düne kadar küfrettiği başkanlara "gelin beni kurtarın baboşlar" deme yüzsüzlüğünü gösteriyor.

    büyük bir keyifle izliyorum.

    kaynak: http://reports.uefa.org/

    bu arada belirtelim editi;
    2014 başlangıcında takımların borçları yaklaşık;
    galatasaray 725 m
    fenerbahçe 405 m
    beşiktaş 320 m

    2016 başlangıcında takımların borçları yaklaşık;
    beşiktaş 1.1 m
    fenerbahçe 1.1 m
    galatasaray 1 m
App Store'dan indirin Google Play'den alın