• 6
    çin'den 1 takım almaları, o da elemeleri geçeceğini farzederek söylüyorum, bizim memleketteki vekillik sistemine benzemektedir.
    adamların nüfusu dünyanın 1/6'sı neredeyse fakat nüfusa oranla müthiş bir haksızlıkla en az takımı onlar veriyor.*

    bizde de okumuş insanların toplandığı büyük şehirler millet vekiline düşen oy sayısı hesaplandığında en gerideler. hakkaride, bitlis'de, tarsus'da falan bazen 8-10 bin insan bir milletvekili demekken, örneğin izmir'de, istanbul'da bu sayı yüzbinlere çıkmaktadır. hani okumuşla cahilin oyu bir olmaz diye çok eleştirilen bir fikir var ya, biz ülkece onu uyguluyoruz. ama her şeyde olduğu gibi bunda da yanlış yaparak. cahilin oyunu daha değerli hale getirip o şekilde uyguluyoruz. hem de senelerdir...

    neyse konunun özüne dönersek bana göre dünya kupası fıss bir organizasyon haline geldi. bu ne zaman değişir? çin ligi, amerika ligi falan avrupa ile yarışır hale gelirse işte o zaman tekrardan dünya kupası kaale alınır. düşünsene bir messi var avrupa'da, bir ronaldo var çin'de, bir ibrahimovic var amerika'da. ve bu adamlar ancak dünya kupasında karşı karşıya geliyorlar.

    bu gidişle kaliteli futbolcu sayısı artacak. gelişen asya ekonomisi futbola yatırım yapmaya karar verdiğine göre buralara da yayılacak. zaten yeni nesil yıldızların da ağırlıklı olarak asya'dan çıkacağını öngörmek pek zor değil. 2026'ya henüz çok var. o zamana kadar bu bahsettiğim ülke ve kıtalar altyapı yatırımlarının karşılığını almış olabilirler. yani 2026 heyecanlı ve marketing değeri yüksek bir dünya kupası izlemek için bana göre uygun bir zaman.
App Store'dan indirin Google Play'den alın