• 538
    vatandaşlarının en büyük sorunu eğitimsizliktir. devletinin ise hemen hemen hiçbir kademesi işlemez haldedir.

    bu iki durum çok önemli. birbirlerini tetikleyen şeyler aslında. devletin ne için var olduğunu anlayamayan, her türlü manipülasyona açık, alışılageldik içi boş kavramlarla sürekli uyutulan bir toplumuz maalesef. kendi başına, her şeyden bağımsız bir şekilde sorunlara çözüm bulabilmenin yolu eğitimdir. düşünebilme, düşünce sistemleri filan formal/informal eğitimle mümkündür.

    yaşanan toplumsal olaylar göz önüne alındığında; berrak olan her kafa olaya insani açıdan bakmalıdır. devlet yapılanması ve mevcudiyeti de insanı daha olumlu şartlarda, bir arada yaşatabilmek için söz konusudur. bir devlete sahip olmasaydık da, ancak bu kadar problem yaşayabilirdik şu aşamada sanırım. hep söylenen "kirli oyunlar, dış mihraklar" vs. işlemez/işletilemez hale gelmiş bir çarkın sonuçlarıdır.

    olaylara bakış açımızı değiştirmekte fayda görüyorum. siyasi bakmaktansa sosyal ve akılcı bakmaya davet ediyorum. kimin iktidar olduğu, kimin ne yapıp ne yapmadığı artık şu noktada değerini yitirmiş durumda. mühim olan doğru teşhisleri koymak, tepki gösterebilme refleksimizi toplumca yeniden ortaya çıkarmak gerekiyor.

    kanın, silahın, rantın olmadığı bir ütopyanın en temel taşı olman dileğimle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın