• 536
    eskiden bir sağcı bir solcu faili meçhule giderdi. herkes birbirinden bilip birbirine girerdi. o kaos 80 darbesini getirdi. o darbe daha kötü sonuçları... şimdi bir izmir'de bomba patlıyor bir kayseri'de bir diyarbakır'da. bir gün reina taranıyor bir gün bursa'da türbelerin olduğu yer patlıyor diğer gün ankara'da kürt kökenli insanların mitingi patlıyor. bambaşka bir gün karadeniz'in ormanlarında polisler şehit ediliyor başka bir gün beşiktaş stadında... sonra top yekün bir kalkışma başlıyor bu sefer tüm ülke patlamanın eşiğine geliyor. herkesi birbirine düşürmeye çalışıyorlar. şehitleri, kurbanları ayırmak, başkalaştırmak onların ekmeğine yağ sürüyor. büyük resmi gören leonardolar var ya hani derler bu işin arkasında amariga var diye. madem biliyorsun amariga olduğunu neden reina'da ölenler ölsün, izmire de saldırsınlar diyorsun? amaçları bunları söyletmek zaten. 15 temmuz'da sokağa çıkarken ooo sen bizden değilsin ben senle omuz omuza yürümem mi dedin? camide saf tutarken sordun mu kimlerdensin diye? maçta bağırırken, koreografi yaparken önündekinin arkandakinin dinine, ırkına, yaşam tarzına bakıp yerini mi değiştirdin?

    şunu unutmayın türkiye cumhuriyeti devleti ve milletiyle bölünmez bir bütündür. bazılarından hayır yok da zaten en azından milletçe var olmak zorundayız. ayrışırsak yok oluruz. iyi insan iyi yurttaş olmaya çalışın. teröre pirim vermeyin. 150 yıldır göz diktikleri bu toprakları korumak aslında çok kolay. vatandaşını sev yeter. işte bu kadar basit.

    bunları diyeceğim aklıma gelmezdi ama erbakan haklıymış. biraz videolarını izleyin. ayrıca dünyanın bu yüzyıldaki umudu trump :( ortadoğu'daki amerikan pisliğini geri çekmeli. obama-clinton gibi bataklığı daha da derinleştirirse atom bombalarının konuşacağı 3. dünya savaşı kaçınılmaz olacak. suriye küçük bir 3. dünya savaşı zaten. onlarca örgüt, siviller ve onlarca devlet orada ufak bir 3. dünya savaşı çeviriyorlar. tüm dünyanın bir suriye olduğunu düşün ne kadar korkunç değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın