resim
Erman Toroğlu
Görev:Eski Hakem
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 776
    dün yaptığı konuşmasında adeta ırkçı hamaset nasıl yapılır? dersi verdi.

    -eril dil kullan, kabadayılık yap / checked
    -bir ırkı, halkı veya milleti üstü kapalı aşağıla (bunlar bire birde karşına çıksa bokunu yiyim derler, 10 kişi olunca aslan kesilirler) / checked
    -meydan oku göz dağı ver (bkz. bir üstteki beyan, oysa adam kendini patlatıp parçalamış, insanlığa karşı bir suçtur bu tabii ki de allah belasını versin ama seninle kavga edecek kadar cesareti vardır herhalde, "e ama ben eylemi yapan adama söylemedim genel söylüyorum", hah işte onu diyorum ben bu adam nezdinde kürtleri aşağıladın az önce, yoksa dünyanın en boktan terör örgütünün en alt kademe üyesi bile hepimizden cesaretlidir emin olun) / checked
    -mükemmel performansını galiz küfürle taçlandır ( o. çocukları diye küfür etti, benim çoluk çocuk başına oturup, futbol yorumu dinlemek istediğim programda, sonra da "ben futbol filan konuşmam bu gece" dedi, e o zaman kır kıçını otur evinde ne diye ekrana çıkıp salonumun orta yerinde sövüyorsun?) / checked

    sonrasını izlemedim programın. sanırım "almanya da fransa da böyle eylemler olunca seviniyorum" diye de bir beyanı olmuş. bunu da kör kütük nefret suçu ve ucuz popülizm başlığına checked verebiliriz.

    işin ilginci dün geceden bu yana, sözlükteki arkadaşlarımın adamı öve öve bitiremediğini görüyorum. ekşi sözlükte bir ara vatani görevini küfrederek yerine getirmek diye bir başlık vardı. bravo herkese. tebrik ediyorum.

    yahu ben şişli de oturuyorum, karımla tv izliyorduk, "patlama sesi duydun mu" dedi, "uyduruyorsun" dedim. 5 dk. sonra olayı öğrendik, çocuğumuzu konserden geri çağırdık, eve girene kadar camlarda nöbet tuttuk.

    şimdi bu sözlükten arkadaşlarım, moderatörlerim beni uçururlar "kürtçülük" ten. yahu benim gençliğim, solcu yıllarım, kürtlerin kendilerine yurtsever deme hakkı yok diye kavga ederek (yeniler bilmez, doksanalrda kendilerine yurtsever derdi pkk'lılar) geçti. kimin yurdunu kimden alıp seviyorlar, bu nasıl solculuk bu nasıl enternasyonalizm dedikçe, ban yemediğim yurt odası kalmadı. şimdi beni kürtçü diye uçururlar sözlükten. ne yapayım, derdimi kimlere dökeyim?

    vatani görev nedir biliyor musunuz? işini iyi yapmaktır. yanındakini sevmektir. uzaktakini de merak edip tanımaya çalışmaktır. bu vatan bütün dünyadır çünkü ulusal milliyetçiliğin geliştiği 18. yüzyılın aksine bugün bütün dünya bir arada, entegredir. o yüzden komşunu, uzak komşunu, cehennemin dibinde yaşayan adamı dahi sevmek ve kabul etmek dışında şansın yoktur. yoksa ta japonyadan, pakistandan adamlar gönüllü olarak gelir ışid'e kaydolur, çoluk çocuğunla istiklal'de yürürken kendini patlatıverir. sen de dün elini tuttuğun kadının cenazesini torbada teslim alırsın. enternasyonel budur. solcuların bahsettiği enternasyonel savaş ve kazanım bugün gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. o yüzden almanya'da birileri ölünce öyle seviniyorum ki diyemezsin, daha stüdyodan çıkmadan ışid gelir basar, suriye'de vatanının yıkılmasına yardım ettiğin inanlar "türkiye'de böyle şeyler olunca çok seviniyorum" der.

    vatanını sevmek içindekileri sevmektir. sevmek zorunda olduğunu bilmektir. o yüzden "kekolar halaya durmuş" diye zırvalayamazsın. sevmek zorundasın. sevmezsen eşitsizliğe uğratırsın, eşitsizliğe uğrarsa sermaye ve devletin araçlarıyla ezilir durur, bir gün kafasına dank eder, onu kendine yakıt etmek isteyen tam aynı şekilde bir örgüte girer, örgütün elitleri keyfine bakarken yarın gelir kendini patlatır .

    vatanını sevmek onu yükseltmektir. böyle bir allahın belası olay olunca klavyeden, ekrandan küfür etmek yerine gider yaralılara kan verirsin, işe gider insanlarla duygularını paylaşırsın, herkese bir rahatlama gelir. insanlara bu olayların hangi sebeplerle çıktığını aklının yettiğince anlatır, aklının yettiğince çözüm önerirsin.

    orta yerde küfretmezsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın