resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 683
    futbol sadece oyuncularla yada teknik direktörlerle dönmüyor. dünyanın en iyi 10 hocasını da sırayla deneseniz yarısı tutmayabilir de. bu sene guardiola ve jose mourinho örnekleri önümüzde. yine pep fena gitmiyor eldeki malzemeyle bence. liderin 4 puan gerisinde. mourinho ise 13 puan geride. 2 side en başarılı teknik direktörlerden.

    istersen dünyanın parasını harca bu örneklerdeki gibi ama futbol hala sahada oynanıyor. taktiksel değişim, defansif oyuncuların uyumu ve organizasyonu, takım oyunu, defansif stil, moral, kimya, liderlik.

    elimden geldiğince boş haftasonlarını premier lig maçlarını kaçırmadan geçiriyorum. bikaç hafta önce de yazmıştım bu agüero'ya falan güvenip yola çıkılmaz. pep'in elindeki oyuncular özellikle de bekleri ve defansı çok kötü, tarihi geçmiş oyuncular. adamların 7 yıldır kompany'nin yanına defanslarına yaptıkları transferler aşağıda, aralarında boateng falan da var ama bizdeki sağ bek laneti gibi.

    kolo toure, lescott, boateng, kolarov, clichy, savic, maicon, nastasic, demichellis, sagna, mangala, ottamendi, john stones, verdikleri para 250m $ falan civarında bunlara. kötü oyuncular değil hiçbiri belki, üzerine 3 menajer değişti, ama aşı tutmayınca tutmuyor. belkide her gelen hocanın defansif yapıyı(alan, adamadama) ve oyuncuları değiştirip durması sebep bu kötü gidişe, kendimi bildim bileli bu defansı düzeltemediler. dominant takımlara baktığımızda neredeyse hepsinin defansları yıllardır birlikte oynayan oyuncular ve uyum içerisinde bir defans.

    şu aşamada guardiola genç matteo'yu falan oynatsa daha iyi. en azından 2-3 sene sonra elinde oynayabilecek bi bek olur. kötü gidişine rağmen ligde ilk 4'de bitireceğini tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın