resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 11761
    6 aralık 2016 barcelona borussia mönchengladbach maçı'nda attığı 3 golde çok güzel gol. açıkçası fazla pas ile adam eksilten takımlardan ziyade alan daha direkt oynayıp ribound toplarla rakibi ters pozisyonda yakalayan takımları daha çok seviyorum ancak 3 golde de çok özel işler var.

    şimdi bu 3 golün ilk 2'sinde vuruş güzelliği var, buna sonra geleceğim ancak gollerin organizasyonu çok iyi.

    1. gol;
    https://streamable.com/54in

    keşke ilk golün videosunda, golün öncesinden biraz daha zaman olsaydı. ancak nasıl olduğunu bilmediğimiz bir şekilde barca rakip defansı kırıyor. sol kanada bakın 3 farklı oyuncu mevcut. sol bek önde kalmış ve tek ön libero (tahmin ediyorum, iki hat arasına konulan oyuncu) içeri gömülmüş ve adeta stoperden dönme bir sol bek gibi gözüküyor. neden böyle söyledim. stoper iken bek oynayan oyunculara dikkatli bakın, ilk tecrübelerinde bir kısmı kendilerini içeri atmaya çalışırlar. alıştıkları noktalara geçmeye çalışırlar. sanki öyle bir oyuncu gibi bir hale gelmiş. sağ bekte önde kalmış ve arda'nın önünde bir koridor oluşmuş. hem arda'nın hızını kesmesinden, hem sf'nin öne koşusuyla defans hattında kalanları çekmesiyle, hem de messi'nin gerek seken topu tamamlamak, gerek ikinci pas opsiyonu olmak için yaptığı koşu ardayı direkt hedef haline getirmiş.

    ortanın güzelliği bir ayrı bir şey. rakibe de çarpan top arda'nın kafasına on numara gelmiş.

    arda'nın vuruşta çok güzel. riskli ama en ölümcül noktaya (yani gelen topa dik bir açıyla) ve yere sektirerek bir kafa vuruşu.

    2. gol; https://streamable.com/020f

    uzun bir top atılıyor ve top kontrolünden sonra rakibin defans hattına bakıyoruz, berbat. top içeri veriliyor. bir tane boş koşu ile çok güzel defansın sol bek civarındaki organizasyonunu bozuyor barca ve bir güzel arapas ile asiste zemin hazırlanıyor. defans zaten bozulmanında verdiği bir refleksle kendini kalesine doğru atıyor ancak arda kendini dışarıya çıkartıyor. güzel bir pas ve gayet yerinde, sert güzel bir şut.

    3. gol; https://streamable.com/edpx

    bu organizasyon olarak, bambaşka bir gol. çok sert bir pas atılıyor santrafora. harika bir tek pas ile duvar pası yapılıyor. bu raddede santraforun koşusu ve ilk pası atan adamın koşusu hem stoperlerden birini düşürüyor hem de sağ bekin pozisyonunu bozuyor. arda'nın önü boş. o noktada eminim sağ bek dahil defansın sağ bek civarına hakim her oyuncu topu arda'ya bekliyordu. ancak adamlar topu defansın soluna doğru oynadılar. zira santraforu durdurmak için defansın sol bekinin de içeri koşu yaptığını gördüler. bir defansın stoperi ve iki beki oyundan düşmüşken asisti yapan oyuncuya basit bir pas ve içeri 6 pas üzerinden ne kalecinin ne de defansın dokunamayacağı bir şekilde uzun yerden bir asist pası yapılıyor. arda'nın buradaki vuruşu ezbere. orada yapacak bir şey yok, vurursun ya kaleci atlar, ya gol olur, ya da değişik bir şey yapayım derken komik bir out yaparsınız.

    evet arda'nın 3'golünün 2'sinde gerçekten çok güzel vuruşlar var. arda'nın üst düzey futbolun, üst düzey takımlarının, en üstündeki takımlarından birinde oynadığına dair bir enstantene. ancak barca'nın organizasyonları ve bu organizasyonları bu kadar çabuk yapıp, kolay göstermek havsalanın almadığı bir şey. ki bu barcelona net problemleri olan (ki bana göre burada yapısal sorunlar var) bir bacelona.

    insan hakikatten hayret ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın