resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 3541
    yanılmıyorsam 96/97 senesindeki şampiyonluk turunda çoğu taraftar henüz 16 yaşındaki emre'nin adını duymuştu; zeytinburnu'na yüklü bir bonservis ödenerek alındığı, yurt dışından da teklifler olduğu söyleniyordu. sonraki süreçte de abd'deki hazırlık kampında attığı frikik golü, lig karşılaşmalarında süre almaya başlaması ve türkiye ligi standartlarına göre çok genç sayılacak bir yaşta bunları gerçekleştirme fırsatının verilmesi çok önemliydi. 97/98 sezonunda beşiktaş'a karşı ali sami yen'de 3-2 kazandığımız maçta, henüz 17 yaşındayken ortaya koyduğu oyunu hala hatırlarım.

    kendisinden sonra altyapıdan çıkan en etkili isim olan arda turan bile sistematik bir planlamanın ürünü değildi. mlada boleslav maçındaki müthiş oyunu ve kendisinin pozisyonunda oynayan carrusca'nın hayal kırıklığı yaratması sonrasında arda turan'a şans verilmişti.

    altyapıdan kendisi gibi isimleri çıkarabilmemiz için o genç yeteneklere de emre'de olduğu gibi o özgüvenin aşılanması, genç yaşta bu takımın bir parçası olacağı inancının verilmesi gerekiyor. bu sayede oyuncunun gelişimi birkaç yıl izlenebilir ve 20'li yaşlarının başında öngörüde bulunulabilir. şu anda olduğu gibi 22-23 yaşındaki oyuncuya kariyerinin henüz başındaymış gibi bakmak, çok büyük gelişim sağlayacağını düşünmek; hem futbolcu hem de taraftar ve yönetim için sağlıksız sonuçlar doğuruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın