2016-17 Türkiye Süper Lig 12.Hafta Maçı
20:00 Türk Telekom Arena
3 - 1
  • 227
    maçı henüz izleyebildim ve aklımdakileri buraya karalıyım dedim. öncelikle defans hattından başlamak istiyorum. stoper 2'limiz bu sezon da bir türlü istikrara oturmadı. sezon başı chedjou-serdar yazılıyordu ideal 11'lere ama sezon başından beri hakan-chedjou, hakan-semih ve son 2 haftadı hakan serdar izliyoruz. serdar yönetim zoruyla mı oynatılıyor bilemem ama bence forma girdiyse ısrar edilmeli. belki 4.5 milyon + 3 oyuncu edecek adam değil ama kötü stoper denemez. yanında zeki süpürücü ve lider bir stoperle harika savaşçı rolüne girebilir. beni tek endieşelndiren sakatlık problemiydi nitekim de kasım ayına kadar sakatlıklarla süründü durdu. inşallah bir daha sakatlanmaz çünkü bu tarz adamlar toparlanamıyor kolay kolay. sağ bek bundan sonra carole'ün dönüşüyle beraber linnes olarak ısrar edilmeli çünkü bu maçta oldukça diri göründü.

    orta saha gerçekten çok garip şeylere sahne oluyor. geçen hafta neden selçuk oynatılmadı? neden bu hafta oynadı? tolga'ya ne oldu? gibi sorular kafamda dolansa da özellikle de jong'un görüntüsü hoşuma gitti. fenerbahçe maçında leş gibiydi ama bu hafta daha iyiydi. eğer forma girerse bu sertliğiyle iyi iş yapar gibime geliyor ama kısa vade transfer olduğundan çok da sevdalısı olacağımı sanmıyorum. selçuk yediğimiz golde pas hatası yapmış diye yine infaz edilmiş ama o pozisyonda top uzağından geçiyor, o topta pas hatası yapması o kadar da büyütülecek bir durum değil. kanatlarımızı beğendim. yasin ve bruma sağlı sollu oynamalı bence. bruma zaten çoktan kanıtladı da her ne kadar sinan bize daha sempatik gelse de yasin şu an sinan'dan daha önde görünüyor kim ne derse desin.

    sneijder konusunda da kafam karışık. adamı tam silmeye hazırlanırken çıktı çok istekli top oynadı ve harika bir frikik astı.

    forvet konumuz da çok karışık. eren'i her ne kadar beğensem de attığımız çok şık ilk gole bakarsak neden eren'in tartışıldığı da belli olacaktır. podolski'nin orada çok kaliteli bir şekilde istasyon oluşunu maalesef eren yapamıyor. en azından şu ana kadar yapamadı diyelim. önde podolski olunca ön tarafımız daha akıcı oynuyor. sneijder yasin bruma'nın önünde topla etkili bir santrafor oynarsa o 3'lü de etkisini çok artırıyor.

    son olarak hocaya gelirsek. jan olde riekerink bence gönderilmemeli. bunun en önemli sebebi yeni hoca demek yeni maaliyet, yeni sistem, yeni transfer listesi demek. galatasaray bir ara transfer döneminde yeni bir hocanın istekleri doğrultusunda bir sürü transfer yapma lüksüne sahip değil. jan olde riekerink galatasaray'ın başına yazın geldiğinde amaç zaten yeni bir kadro kurmak diye kabul ettim ben. kısa vadeli hareketlerle şampiyonluk yarışında hep olacağız diye kumar oynayacağımıza ve klübü daha da göçertmektense sabredilmeye devam edilmelidir. hele fatih terim falan deniyor. çizilen senaryolar bile çok kokuşmuş. yapmayın etmeyin diyorum. ben riekerink bey mükemmel hoca demiyorum ama 5 senede 278 tane hoca değiştirerek takım olunamayağını hala öğrenemedik mi? tek korkum: yönetimin takıma olan hamlelerinin gerçek olması. bırakalım işini yapsın yahu. şu adama yönetimden çıkıp da yok onu kadro dışı bırak, yok onu geri al, yok serdar'ı oynat falan diyen yöneticilerin de kalıbına tüküreyim. umarım geçen basın toplantısında celallendiği gibi yönetim dahil herkese karakterli bir duruş sergiler ve işini istediği gibi yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın