resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9708
    bir insanın hedefleri olmalı. eğer insanın kendisine biraz saygısı varsa hedeflerine ulaştığında, kendisine yeni hedefler belirlemelidir.

    manisaspor, trabzonspor da oynadıktan sonra galatasaraya gelmiş kaptan olmuş, şampiyonluklar kazanmış, şampiyonlar liginde oynamışsın.

    hedeflerini gerçekleştirmiş olabilirsin. ancak dediğim gibi insanın kendi kariyerine, kendi hayatına biraz olsun saygısı varsa daha da üstüne çıkmaya çalışmalı.

    tamam ben futbolu burada, galatasaray da bırakmak istiyorum diyebilirsin. avrupa hayalim yok diyebilirsin. eğer öyle diyorsan da, örnek kişi olmalı, parmakla gösterilmeli, mesleğine ihanet etmemelisin. 30-31 yaşına da gelsen çalışmaya devam etmelisin.

    herkesin seni eleştirdiği kondisyon sıkıntın varsa, gözle görülür bir şekilde 2-3 senedir hep kötüye gidiyorsan, oturup kondisyonunu artıracak çalışma yaparsın.

    her gün 25-30 dakika ekstradan frikik çalışırsın, şut çalışırsın.

    takım kötü gidiyorsa takım arkadaşlarına yön gösterirsin, oturup nasıl oynamanız gerektiğini, taraftarların beklentisini anlatırsın.

    gerekirse takımın ekstra çalışmasına ön ayak olursun.

    en kötü ihtimal şunu yapabilirsin. 2 saat ise antreman, antreman bittiğinde yanına gençleri de alıp bi yarım saat onlarla beraber antreman yaparsın, ekstra bir çalışma yaparsın, saha da vakit geçirirsin. tüm bunları yapmak çok zor olmasa gerek.

    konuya geri dönersek evet tüm bunlar birer başarıdır benim gözümde.

    eğer kendine yeni hedefler koymazsan, bunları yapmazsan bu zamana kadar olan her şey boşunadır.

    kendine, bu zamana kadar yaşadığın başarılara, kariyerine, hayatına ihanet etmişsin demektir. sana bu zamana kadar destek olan, arkanda duran tüm hocalara, tüm taraftarlara hakarettir.

    sadece selçuk için geçerli değil tabi tüm bu dediklerim. bu işten ekmek yiyip, çalışmayan tüm futbulculara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın