2020-21 EuroLeague 8.Hafta Maçı
20:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
85 - 81
  • 79
    takımımızın yeni kurulduğunu ve takım olgusunun zaman içinde oluşacağının bilinmesine rağmen bu gerçekler göz ardı edilerek sezonun başından beri bilen bilmeyen, taraflı tarafsız herkes tarafından yerden yere vurulan galatasarayımız'ın daçka'yı sürklase ederek kazandığı maç. özellikle genellikle bizdeki karşılığı "sendrom" olan 3. periyotu muhteşem oynadık. 3. periyot skoru 28-17. bir tek maç sonunda biraz strese soktuk kendimizi, o da zaten üst üste kaçan serbest atışlar ve daçka'nın zorlama attığı tüm şutların -özellikle james anderson'ın üst üste attığı 2 üçlük- girmesiyle gelinen bir durumdu.

    şuna yürekten inanıyorum ki bu maçta ergin hocam dışında hiçbir hoca bize maçı aldıramazdı. karşıda müthiş tempolu oynayan, skorer oyunculara sahip, 2 gün önce son şampiyon cska'yı yenmiş bir takım var. bizim de formsuzluğumuz ortadaydı. ki burada bile "darüşşafaka'ya verilen 1.40 oran bile fazla. yenme şansımız yok" diyenler oldu. galatasaray'ın en çok bu özelliğini seviyorum işte: kendi taraftarları bile kendisinden ümidi kesmiş ve kazanacağına inanmıyorken çıkıyor, vuruyor, geçiyor.

    maçın kahramanları sırası ile preldzic ve pleiss'yı. özellikle emir liderlik görevini üstlendi. çaldığı toplar, attığı şutlar ve yaptığı asistlerin her biri değerliydi ama ondan daha ziyade asıl sevindirici olan şey azmi, hırsı ve mücadelesiydi. pleiss da pota altındaki en büyük silahımızdı. hele savunmada zıplamadan koyduğu bir blok var ki oy oy oy.
App Store'dan indirin Google Play'den alın