• 1
    galatasarayın 90lı yılların ikinci yarısında bir klasik haline getirdiği şampiyon ünvanıyla ligin ilk maçına çıkma fiilinin 1998 versiyonuydu bu maç. 2 sene üst üste şampiyon olmuş ve kadro olarak rakiplerinin bir hayli önünde olan galatasarayın bu sene de şampiyon olacağı az çok tahmin edilebilen bir şeydi fakat maç sahada oynanıyordu o senelerde. *

    klasik kadrosuyla maça çıkan sarı kırmızılı 11'in ilk golunu, galatasaray formasıyla başladığı 5 sezonda 1997 hariç * her sene takımının ligdeki ilk golunu atma başarısı gösteren georghe hagi atmıştı. yeni açık tarafındaki kalede alışık olduğumuz 30 metreden topu 90'a asma hadisesi gerçekleşmiş ve hatırladığım kadarıyla maçın başında 1-0 öne geçmiştik. fakat daha sonra genellikle arka camiinin imamlarında görülen kel kafa ve sakal karizmasına vücüdunda can veren ve altayın penaltılarını kullanmak hariç ne işe yaradığını merak ettiğim cüneyt yis penaltıdan skoru 1-1 yapmıştı. o zamanlar hollanda-brezilya maçının gazıyla taffarelin kullanılan her penaltıyı kurtaracağını hayal eden genç galatasaraylılar olarak bu gole berlin duvarı şeklinde yıkılarak tepki göstermiştik. ikinci yarının hemen başında hagi yine ceza sahası dışından kalecinin sol alt tarafına güdümlüyü göndermiş ve bizleri ayağa kaldırmıştı. daha sonra, o zamanlar hugo'nun tek yumurta ikizi olarak nam salan kel suat uçan kafayla skoru 3-1 yapmış ve galibiyeti tescillemişti.

    maçtan sonra kapalı takımı çağırmış, hakan şükür kaleci şanver'i es geçmenin üzüntüsüyle hemen soyunma odasına yol almış, osman coşkun ise yedek kulubesinde hagi'ninki sol ayaksa benimki ne şeklinde düşünürken stad ışıklarının kapanmasıyla mecburen soyunma odasının yolunu tutmak zorunda kalmıştı.

    (imla)
App Store'dan indirin Google Play'den alın