• 88
    pek muhterem diyarbakırspor başkanı tarafından devletin takımı değil, kürt milletinin takımı olduğu ifade edilmiştir. enterasandır diyarbakırsporu kürt milletine yani bir etnik kimliğe ait olarak göstermiş olması nedeniyle kimse tarafından çıkıp eleştirilmemiştir. e peki o zaman 26 eylül 2009 bursaspor diyarbakırspor maçı nda bursaspor tribünlerine yapılan eleştriler neden? bu herifin yaptığı ırkçılık değilde, bursaspor taraftarının yaptığı mı ırkçılık oluyor?

    enterasandır sağda solda spor yazarı tayfasından bu herifi eleştirende çıkmıyor. gerçi çıkmamasına çokta şaşırmamak lazım. diyarbakırspor taraftarının febe maçında istiklal marşımız okunurken yaptığı densizliği "yok maçlar öncesinde neden istiklal marşı okunurmuşki zaten, ne gerek varmışki, zaten ihtilal döneminin uygulamasıymış da falan filan" diyerek farklı noktalara çeken, bildiğiniz hedef değiştirerek yorumlayan basın yayın organlarından ne beklenebilirki? ulan bildiğin bir ulusun simgesi milli marşı ıslıklanmış, sen hala gelip buna sert çıkman gerekirken, ortalığı bulandırmıyım adına "maç öncesi istiklal marşına ne gerek var?" temalı saçma sapan şeyler yazıyorsun.

    ama iş bursaspor taraftarının diyarbakırspor'u yuhalamasına gelince türkiye ayağa kalkıyor anasını satıyım. benim milli simgeme saygı duymayan zihniyetin kimliğine ben saygı duymayınca suçlu ilan ediliyorum. efendim neden bursalılar maça türk bayraklarıyla gelmişmişte bilmem neymiş. sanane lan! sana mı sorucaklar? kendi ülkesinin bayrağını yine kendi ülkesinde dalgalandırmak için senden izin mi alacaklar?

    uzatmak gereksiz. herşeyde ortadadır. eğer diyarbakırspor bu ülkede kürt milletinin takımı olarak adlandırılıcaksa trabzonspor'u bursaspor'u hatta "amacımız bir renge ve bir isme sahip olmak, türk olmayan takımları yenmektir" felsefesiyle kurulan galatasarayımı türk milletinin takımları olarak ifade etmek o kadar kolaydırki.

    ayrımcılığın gerçek körükleyicilerine ses çıkarmayıp, yapılan densizliklere ve terbiyesizliklere tepki koyan taraftarı eleştirmekten ibaret iğrenç anlayış bu konudaki en büyük tehlikedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın