• 3
    eli sopalı biri olmalı. ben sahada böyle yürürsem hocam benim ağzıma sıçar diye korkmalı futbolcular. tamam riekerink hocanın oynatmaya çalıştığı bol yan paslarla defansta top çevirilen oyunu beğenmiyoruz ama tek sorun bu değil. oyuncular riekerink'ten korkmuyorlar. niye korksunlar ki? defansta top çevir trabzona yenil başakşehir'e yenil hoca çıkıyor oyunu domine ettik oyunculaırmı suçlayamam diyor. saygısızlık yapıp kadro dışı kalsan yönetimle konuşup affettiriyor. neden korksun oyuncular?

    zaten fatih terim'i başarılı yapan şey iyi bir taktisyen olması değil*, bu şekilde oyuncularına korku vermesiydi. geçen hafta kweuke'nin trabzonspor'a attığı ilk golü bir açın izleyin. bizde o ortaya o şekilde eğitip atlayıp kafa vuracak adam yok. çünkü takımın kondisyonu kötü, ve oyuncular stabil oynamaktan gelen ortalara vurmak için atlama uçma özürlü bişeye dönmüşler. o kadar stabil pas oyunu oynarsan vücut da stabilleşir ister istemez.

    elimizdeki kadro kötü kadro değil, gerets'in şampiyon yaptığı kadro bundan çok daha kötüydü. ancak kondisyonu günden güne düşüyor takımın. başında stabil bir oyun oynatan alt yapı hocası olmasının da etkisi büyük. 14-15 yaşında çocukları çalıştırmak ile koca adamları çalıştırmak aynı şey değil. oynadıkları sahaların şut çektikleri kalelerin boyu biile farklı.

    ben böyle takıma durarak top oynatacak, defansta 300 pas yaptıracak hoca istemiyorum abi, gerekirse gerets geri gelsin kaos futboluna geri dönelim. ama ben galatasaray'ı izlerken mücadeleden, gol atmak için gösterilen o müthiş özveriden zevk alayım. kale sahasına orta geliyor hareketlenen yok, top kafasına gelmezse eğilip, uçup uzayıp vuracak adam yok. beni en çok bu üzüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın