• 691
    pogba'yı zamanında yollamadılar ama kalması için de hiçbir şey yapmadılar. aslında yapmadı. kim yapmadı? sir alex ferguson yapmadı. pogba manu'nun genç takımında yaldır yaldır oynayıp yıldızlaşmasına rağmen hiçbir zaman yüz vermedi. hatta 2011'de takımın orta sahası sakatlıklarla boğuşurken bir blackburn maçında -herkes pogba'yı oynatmasını bekliyordu- sör, gitti rafael da silva'yı orta sahaya çekti. böyle durumları fırsat bilen juventus da oynama garantisi + yaşına göre iyi maaş + full akbil vererek pogba'yı torino'ya götürdü. hatta pogba, yıllar sonra verdiği bir röportajda, o acı dolu manu günlerine referans vererek "bana şans vermeyecek bir takımda kalmaktansa futbolu bırakırım." demiştir.

    şu 100 milyon etmez muhabbeti de boş. futbolcu olarak tabii ki 100 milyon etmez, bana kalırsa salt futbolcu olarak hiç kimse etmez ya neyse, fakat pogba transferi bir pakettir. sen pogba'yı aldığında kutunun içinden sadece pogba çıkmaz.

    - bu transferle haftalarca, aylarca hatta yıllarca dünyanın en ücra köşesinde bile konuşulursun. beleş pr yapmış olursun. ki son yıllarca popülarite kaybı yaşayan manu için bu elzemdi.
    - mart ayında adidas'ın yeni reklam yüzü olmuş olan bir adamı almış olursun ki adidas her sene 100 milyon avrodan fazla para akıtıyor manu'ya. transferden adidas'ın çokça memnun kaldığını söylemeye gerek yok.
    - bol bol forma satarsın. bol derken binlerce değil milyonun üzerinde forma satarsın.
    - birinci maddeyle ilintili olarak kulübün marka değerine "dünyanın en pahalı oyuncusunu transfer etmiş kulüp" titrini dahleder. bu da yeni sponsorluklar demektir. zaten yakın zamanda 70. sponsorluk anlaşmasını imzalayarak bir rekor kırdı manchester united. sonuçta kimse fellaini'nin kara kaşına kara gözüne gelmiyor manu'ya.
    - çok iyi ve çok genç bir mega starı* almış olursun. şu ana kadar kötü oynaması mou'nun ve kadronun yetersizliğinden. bu adam juve'deki son 2 sezonunda mükemmeldi. juve halen eksikliğini hissediyor.

    yav zaten neyi tartışıyoz ki? bu kulüp 15-16 sezonunda 610 milyon avro gelir açıklamış bir kulüp. dünyanın en şirketimsi kulübü hatta. yaş parmağa işeme ihtimalleri var mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın