• 134
    elimizdeki arazilerin, özellikle florya'nın önemini anlatatan eksisözlükten bir alıntı: https://eksisozluk.com/entry/63532471

    edit: dursun'un basın toplantısından sonra dolandırıldığımızı, elimizden alındığımız için editledim. dursun'a göre arsa değeri 25 milyon dolarmış. nasıl oluyorsa?

    --------alıntı--------------

    florya'nın peşkeş çekilip, çekilmeyeceğinin netleşeceği kongredir.

    eski başkanlar ve yöneticiler, riva'nın değerlendirilmesine karşı çıkmıyor. riva ve florya'nın ayrı ayrı oylanması gerektiğini söylüyorlar.

    5 sene evvel, 70 milyon dolar değeri olan riva, bugün 330 milyon dolar seviyesine geldiyse, üçüncü havalimanı ile birlikte 500 milyon doları göreceğine inanılıyor.

    florya'ya gelecek olursak, atatürk havalimanı yüzünden bölgede gökdelen ruhsatı alınamıyor.
    yetkililer tarafından, 3. havalimanı yapılınca, atatürk havalimanı yıkılmayacak! açıklamasının gösterdiği gibi, atatürk havalimanı kesinlikle yıkılacak. işte o zaman florya'nın değeri 5 kat artacak. florya'nın değerini anlatabilmek için istanbul sapphire örneğini vereyim.
    sapphire'nin bina alanı 11 dönüm, florya arazisi ise 23 dönüm. florya'ya avm yapmak isteyen holdinglerle, arazi karşılığında, 50-50 paylaşım dahi galatasaray için zararken, yönetim florya arazisini bugün elden çıkarmak gibi fahiş bir hataya düşüyor!

    riva arazisi için ise muhalefet daha yumuşak, hatta destek veriyor.riva'nın maksimum değerine ulaştığına inanılıyor. çünkü, buradan gelecek para (330.000.000 $, 1.000.000.000 tl) galatasaray'ımızın borcunu kapatıp, üste para bırakıyor.
    en yakın rakibimiz, 1 milyar tl borcu olan fenerbahçe'ye birdenbire 2 milyar tl fark atıyoruz.

    florya;
    riva ile sıfırlanan borç, kasada bir miktar para ile aydınlık yarınlara ilerleyen galatasaray'ın eski günlere dönmemesinin teminatıdır.

    şöyle ki, florya'daki 23 dönümlük araziye yapılacak olan avm'nin, galatasaray'a getireceği yıllık gelir minimum 35.000.000 $ olacaktır.

    35 milyon dolar demek,
    fenerbahçe+beşiktaş'ın
    bir senelik forma ve stad sponsorluk geliri demektir.

    eğer dursun özbek sadece riva'yı elden çıkarıp, florya'ya da avm yaptırırsa;
    galatasaray'a sportif faaliyetler haricinde, mecidiyeköy'e yaptırdığı otelle beraber ( yıllık gelir 5.000.000 $), her sene minimum 40.000.000 $ geliri olan bir devasa güç yaratacaktır.

    not; benim tanıdığım dursun özbek, florya bu kadar değerliyken, dursun özbek florya'nın ne kadar değersiz olduğunu anlatmaya çalılışıp, riva ve florya'yı beraber oylatarak genel kuruldan red yiyecektir.

    --------alıntı--------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın