• 59
    dün gece tekrarını izleme fırsatı buldum. ilk yarı cska maçına göre daha derli toplu bir takım gibi gözüktük. ikinci yarı da hücumdaki potansiyelimizi sahaya yansıtıp farkı 21 sayıya kadar çıkardık. neticede tofaş farkı kapatsa da ligde önemli bir deplasman galibiyeti almayı başardık. önemli diyorum çünkü tofaş bu sezon ligimizin underdog takımlarından olmaya ciddi bir aday. muhtemelen play-off'a kalma savaşı verecekler ve kalırlarsa takıma yapacakları eklentilere bağlı olarak bir büyük takımın canını yakabilirler.

    farkın kapanmasının bana göre iki önemli nedeni var. birincisi fark açılınca hoca russ'a süre vererek adaptasyon sürecine yardımcı olmak istedi. russ'ın yanı sıra henüz sakatlığının etkilerini atlatamamış micov da bu bölüm de kendini denemek için top kullanmak isteyince* bunu fırsat bilen tofaş farkı kapattı. ikinci önemli nedense geçen seneye nazaran takımda sorumluluk alacak oyuncuların henüz belli olmaması. geçen sezon sıkışınca topu verip bir şeyler üretmesini beklediğimiz mccollum, lasme, micov ve chuck vardı. bireysel olarak bir şeyler üretip krizden bizi kolayca çıkarıyorlardı. dün de micov az önce dediğim gibi bu krizden çıkarmak istedi ama sakatlığın etkilerini atlatamadığı için başarılı olamadı. sezonun ilerleyen haftalarında tekrardan bu rol için hazır olacaktır.

    bu sezon kritik anlarda sorumluluk alacak isimler henüz belli değil dedik ama dünkü maçta austin daye bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu belli etti. gerçekten çok kaliteli bir yetenek. bize daha çok maç kazandıracaktır.

    bunların dışında tyus'un son maçlarda devam eden iyi performansı bizim açımızdan sevindirici. ege'nin süre alması da sezonun devamı açısından kritik. zira pleis bizi yarı yolda bırakacak gibi.

    rakip 21 sayıdan geri döndü diye karamsarlığa düşmek anlamsız. aynı şeyi darüşşafaka karşısında da yaptılar. tabi ki bu tür kriz anlarında neler yapılabileceği teknik kadronun kafa yorması gereken bir konu. artık yeni kurulan takımlarda bunların olağan sorunlar olduğunu unutmadan kızılyıldız maçına odaklanma zamanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın