resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9456
    takımda geri pas yapan tek oyuncu değildir. şu an zaten takım orta sahası ile oyun kurmuyor çünkü buna çok elverişli olmayan iki orta saha ile oynuyoruz. hem selçuk hem de tolga kesici rol ile birlikte ortasahada topu ayağımızda tutmak için pas alışverişi yapıyor ve ara sıra ileri çıkışlar yapıyorlar. oyunu defanstan kurmaya çalışıyoruz artık. bu yüzden de özellikle hakan balta her maç en çok topla buluşan oyunculardab birisi oluyor. zaten oyunun yönlendirme görevi tamamiyle sneijder'e yüklenmiş durumda ve yokluğunda da bu alanda çok sıkıntı çektik.

    topu ayağımızda tutmak için sık sık geri paslar yapıldığı doğrudur çünkü bu takım yıllarca durarak oynadı ve yavaş yavaş oas oyununa geçiş yapıyoruz. bu oyun tarzı bir anda geçilecek bir şey değil. selçuk ise kesinlikle önceki maçlardan farklı olarak artık olduğu yerde beklemiyor. top alabilmek için sağa sola veya oyuncuya doğru sürekli hareket ediyor ki bu riekerink'ten sonra yapmaya başladığı bir şey. tolga da aynı şekilde oynuyor. tolga da selçuk'tan artı olarak dikkatimizi çeken şey ise fiziğinin verdiği güç ve daha çevik olması.

    takımın oynamaya çalıştığı oyuna hala katkı veremeyen isimler var. mesela bir carole'a bakın bir de sağ bektekilere. carole top almak için sürekli hareket ederken sabri veya cavanda olduğu yerde çakılı kalıyor. hiç düşündünüz mü selçuk ile carole paslaşmasının neden bu kadar çok olduğunu? ama özellikle top sağ kanada sıkıştığını o bölgedeki oyuncuların statik olması sürekli topun geri gelmesine sebep oluyor. son maçlara dikkat ederseniz en çok o bölgeden defansa veya kaleciye doğru geri pas atılmış. yasin ve oynadığı zaman sinan da hareketli pas oyununu çok beceremiyor.

    ayrıca unutulmaması gereken bir şey var. rakip takımlar genellikle sayıca daha fazla ortasaha oyuncusuyla oynuyor bunda orta ikilimizin sürekli baskı yemesine neden oluyor. sneijder'in sola yanaşık oynamasının takıma en büyük olumsuz etkisi de burada geliyor.

    bütün bunlar düşünüldüğünde, selçuk'un da dinamizmini hesaba katarsak yan pas yapması veya geriye dönmesi oyun planı içerisinde topu kaybetmemek adına çoğu zaman bir zorunluluk haline geliyor. topu rakibe vermemek adına enerjinizi de tasarruflu kullanmak için oyunun belli bölümlerinde sadece topu koşturmak artık tüm iyi takımların yaptığı bir şey. ki takımımızda da son maçlarda gördük ki tolga da kanatlar da hatta sneijder de bunu sık sık yapıyor.

    artık selçuk'u bu durum ile eleştirmek kabak tadı vermeye başladı. sanki takımda herkes dikine oynuyor da bir kendisi öyleymiş gibi konuşulması ezbercilikten başka bir şey değil.

    bunları selçuk'u korumak adına yazmıyorum. ağır deyin, top kaybediyor deyin tamam ama yan pas geri pas yazıp durmayın allah aşkına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın