• 26865
    "zorunlu bir yenilik oldu. sezon başında tercih ettiğim bir durum değildi. ben geçen sene eurocup’ta şampiyon olan takımın üzerine 2-3 takviye ile devam etmek niyetindeydim. ama transfer döneminde mccollum’un çin’den çok büyük teklif alması, lasme’nin ceza alması, davis’in basketbolu bırakma kararı, bizi yepyeni takıma itti. bu yeni takımın henüz hazır olduğunu söylemem zor. hazırlık maçlarında da gördük. bu benim takımım değil. benim kontrolümde değil. oyun kurucuda skorer oyuncu tercihine gittik. arroyo değil, mccollum tarzı. oyun kurucularımız skorer ama organizasyon ve takımın beyni olma anlamında istediklerimi yapamıyorlar. zaman içinde bunu çeşitli formüllerle düzeltmeye çalışacağız. geçen sene de mccollum’da öyle olmuştu. sinan’ı oynatarak kendisini kenardan getirmiştik. geçen seneki takım her geçen gün ciddi karakter ortaya koymaya başladı. bu takım taraftarla buluşunca ne yapacak? geçen seneki takım hüviyetine ne zaman bürünecek, merak ediyorum. bazı oyuncular bürünmezse, onlar gider yerlerine onların görevini yapacak oyuncular gelir. sonuçta kavgacı, kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir ekip istiyorum. 1 aya kadar bu takımın kazanan, savaşan bir takım halini alacağını düşünüyorum. gelmek zorunda. bu seviyeye gelen devam eder, gelmeyen kenarda oturur veya gider.

    `smith, iki ucu keskin bıçak…`
    smith’teki sıkıntı avrupa basketbolundaki teknik disiplin. aslında tek başına 1’e 5 bile oynayabilen oyuncu. örneğin aek maçında 25 sayı geriye düştük. o süre içinde yaptığı top kayıpları ve hatalarla russ smith başroldeydi. ama farkı kapatıp öne geçerken de smith başroldeydi. iki ucu keskin bıçak şu anda. biz rakibi yontmaya çalışan bölümü bilemek zorundayız! büyük hedeflere gitmek için bu tarz oyuncuları pozitif yöne çekmemiz gerekiyor. 9 milyon euro’luk bir bütçemiz var. cska, efes, fener, real madrid hatta darüşşafaka değiliz. gidip 2 milyon euro verip yıldız oyuncuları alamayız. ama o takımlara yakın olmamız için bu tip oyunculara gitmemiz gerekiyor. bütçesi thy euroleague için mütevazı ama pozitif anlamda verim alabilirsek bütçenin üzerinde verim alan takım kurduk.

    geçtiğimiz yıldan daha güçlüyüz
    geçen sene dorsey gittikten ve green sakatlandıktan sonra neredeyse koca bir sezonu tek pivot ile oynadık. bu sezon üç pivotumuz var. forvetlerde de geçen seneye artı olarak diebler ve emir gibi bir beyin var.

    hedefimiz şampiyonluk
    geçen sezon bizden daha güçlü 3 takım daha vardı. beşiktaş ve banvit bizimle eş değerdi. fenerbahçe ve efes’in ardından ligi 3. bitirdik. iyi yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. böyle bir klasmanda hemen arkada olmak önemliydi. bu sezon tablo yine aynı. burada darüşşafaka’nın daha güçlendiğini görüyoruz. kadrosunu koruduğu için fenerbahçe yine favori. efes ve daçka eşit düzeyde. hemen arkalarında biz varız. aramızdaki mesafeyi galatasaray ismiyle, taraftarımızla, geçen seneki kazanma arzusuyla kapatıp, önümüzdeki grubu geçeceğimizi düşünüyorum. sonuçta bizim de hedefimiz şampiyonluk. hemen arkamızda beşiktaş var. türkiye ligi, avrupa’nın kadro kalitesi olarak da antrenörler bazında da bütçe olarak da avrupa’nın en değerli ve en zor ligi. umarım en güzel ligi de olur. euroleague oynayan ekipler için sezon çok zor olacak. ‘bu hafta rahatım’ diyebileceğim bir hafta yok. 36 tane en üst düzeyde maç oynayacaksın. 5 maç kazanırsan rahatlayamazsın, kaybedersen de pes edemezsin.

    ilk 8 oynarsak başarıdır
    ilk hedefimiz ilk 8. hemen şampiyonluğu hedef olarak koyamayız. bu, mantık dışı olur. ilk sezonumuzda ilk 8 oynarsak başarılıyız demektir. ondan sonra nereye geliriz, bunu zaman gösterir. hedefimiz için en az 16-17 maç kazanmamız gerekiyor. yüzde 55’lik galibiyet oranı elde etmeliyiz. biz ev sahibi olarak avrupa’nın en iyisiyiz. evimizde maç kaybetmemeliyiz. deplasmanda da 7-8 maç kazanırsak arzu ettiğimiz yere geliriz.

    taraftarlara büyük görev düşüyor
    kombineler beklediğim düzeyde değil. taraftarın tercihi bu. evimizdeki 15 maçta kapalı gişe oynayacağımıza inanıyorum. galatasaray seyircisi diyordu ‘biz en iyiyiz. biz avrupa takımıyız’ diye. alın buyurun. o zaman gelin. bizim euroleague’de kalıcı olup olmayacağımız belli değil. bir avrupa ligi oluşturulmak isteniyor. bunu yaparken de karar vereceğiz. galatasaray final four bile oynasa gelecek sene euroleague’de yok. takım sayısı artacağı için taraftara büyük görev düşüyor. geçmişteki tatsız olayları yaşamamamız gerekiyor."

    - ergin ataman
App Store'dan indirin Google Play'den alın