• 1409
    izlanda karşısına çıkarken en önemli husus kesinlikle hava topları. bu nedenle, ömer toprak, mehmet topal, tolga ciğerci ve şener özbayraklı kalecimiz volkan babacan ile mutlak bir şekilde koordine olmalı. ceza alanı çok iyi paylaşılmalı ve izlanda'nın bir noktada birikerek attıkları kafa gollerine dikkat etmeli. (üç futbolcu bir noktaya toplanarak gelen hava topunu gol yapıyorlar)

    tolga'nın yanında kesinlikle h. çalhanoğlu oynamalı. ozan çok dağınık bir futbolcu, izlandalıların yapacağı prese karşı topu saklayıp çıkarabilecek tekniğe sahip değil. dolayısıyla ozan'ın kaybedebileceği toplar kalemizde tehlikeye dönüşebilir.

    ileri uçta ise cenk değil yunus mallı oynamalı. yunus mallı emre mor ile daha iyi paslaşabilir. sol kanatta volkan şen, sağ kanatta ise yasin'den başka alternatif gözükmüyor.

    kısaca ilk onbirimiz şöyle olmalı.

    volkan babacan
    şener-ömer-m.topal-caner
    tolga-h.çalhanoğlu
    yasin-emre mor-volkan şen
    yunus mallı.

    izlanda kesinlikle üç puana oynayacak. dolayısıyla kontraatak oynamalıyız. emre mor ve volkan şen gibi hatta yasin öztekin gibi kontraatak futbolcularımız var. rakibi gafil avlamamız mümkün olabilir. ancak bunun tek şartı, izlanda hücumlarında topu kapıp (örneğin tolga ile) h.çalhanoğlu ile derin pas yaparak emre'yi topla buluşturabilmek. rakip ya kart görecek ya da gol yiyecek. yani ceza alanımızın önündeki ikinci onsekizde tolga, hakan çalhanoğlu hatta geri gelecek volkan şen ile topu kapabilirsek izlandayı emre mor ile gafil avlayabiliriz.

    bir de balina tezahüratından etkilenmemeliyiz. seyircisi ile hücuma kalkan izlanda'nın büyüsüne kapılmadan savunma yapmalıyız. aksi halde işimiz zor olur. (ömer toprak sakin olmalı ve kart görmeden oyunu tamamlamalı)

    umarım başarılı oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın