• 2451
    "galatasaray'ın oynadığı hiçbir maçta rakip takım favori olmaz"

    tüyleri diken diken eden, her duyduğumda bir klasik olarak "iyi ki galatasaraylıyım" dedirten cümle. aslında bu cümleyi kurmak tahmin edilenden çok daha zor. bu cümleyi real'in, barça'nın cska'nın, oly'nin hatta efes ve fener'in başında çok rahat şekilde kurabilirsin. çünkü yılların getirdiği bir gelenek ve maddi gerçekler var. ama bu cümleyi, kulüp daha 4 yıl önce küme düşmekten son maçta kurtulmuş, euroleague'e katıldığı her sezon neredeyse en düşük bütçeyle oynamış ve kendini yeni yeni ispat etmek üzere olan bir takımın başındayken kurabiliyorsan büyük hocasındır.

    kendisinden daha başaralı bir çok koç var. hatta bunlardan biri arasında en yakınımızda olan obradovic. 8 euroleague şampiyonluğu, sayısız lig şampiyonlukları ve saymakla bitmeyen başarılar. bunların hepsi ergin hocamdan daha başarılı olduğunun kanıtıdır. ancak hiç biri ergin ataman'dan daha iyi koç olduğunu kanıtlayamaz.

    obradovic 13 sezon efsane olduğu panathinaikos'ta görev yaptı. ne zaman panathinaikos bütçesinde küçülmeye gitti, o sezon onları bırakıp yine avrupa'nın en büyük bütçelerinden birine fenerbahçe'ye geldi. ne zaman fener bütçesini 7-8 milyon aşağıya çekecek, o sene fenerbahçe'den de ayrılacak. bu durumu onu hep başarılı tutacak ama hiç bir zaman benim gözümde "daha iyi" yapmayacak.

    benim için iyi hoca, kasım ayında "eurocup'ı kazanıp euroleague'e direkt katılacağız. bakalım onu nasıl engelleyecekler!" diyebilendir. yeri geldiğinde diğer meslektaşları gibi şirin gözükme peşinde olmayıp meslektaşlarını korumak için kendi seyircine en sert tepkiyi koyan, hatta oyunun düzenini bozanları salondan elleriyle dışarı atabilendir. neredeyse yok bütçeli bir takımı alıp onu şampiyon yapabilen, euroleague'de çeyrek final oynatabilendir. varsın cv'si sayılarla dolu olmasın. çünkü onun başardıklarını anlatmaya kupalar yetmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın