resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 11550
    profesyonel bir yapının içerisinde bir rolü olduğu zaman o beklenilen rolünde fazlasını verebilecek yeteneğe ve karaktere sahip (66 no'lu oyuncumuz). ancak kendisine ne zaman başrolü verirseniz aşırı duygusallığı yüzünden o sorumluluğu taşımakta zorlanıyor (metin oktay'ın forması ve kaptanlık verilen oyuncumuz). milli takımda da euro 2008'in neşe kaynağı, maç kazandıran (bkz: 11 haziran 2008 isviçre türkiye maçı), geri dönüşün fitilini yakan (çek cumhuriyeti maçı) oyuncuyken, euro 2016'da antrenmana çıkmak istemeyen, takım fotoğrafı için arkadaşlarının yanına zoraki giden kaptan oldu.

    kendisinin iyi bir galatasaray'lı olduğundan gerçekten şüphe yok ama bugün gelse barcelona menşei ile kendisinden doğal olarak euro 2016'daki gibi beklenti büyük olacak. takımın ağabeyi belki de kaptanı olacak ve en ufak sarsıntıda yine aşırı duygusallığı yüzünden sorun yaşayacak. buna rağmen ben yine yolların kesişmesini ister miyim?

    isterim çünkü, arda yaşlansa da, belki temposu düşeceğinden kanat oyuncusu olamaz ama takım içinde önemli bir rol edinebilecek bir oyuncu tipi. açıkcası yusuf şimşek modeline evrileceğini düşünüyorum. yani defansif anlamda biraz rahat bırakıp, takımı dinlendirme anlamında topu alıp saklayabilecek, çalım atabilecek ve oyunu üstüne kurduğunuzda yönlendirebilecek bir oyuncu.

    sneijder sonrası, olgunlaşmış (umarım) bir arda, o zamana bir sistem oturtabilirsek, aynı sistemin devamını sağlamak için yardımcı olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın