resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 631
    felipe melo sonrası, orta sahaya ciddi bir etkinlik getirdi ve buna çok ihtiyacımız vardı. felipe melo, komple diyebileceğimiz bir orta sahaydı. açıkcası ben ilk geldiğinde sert bir orta saha oyuncusu sanıyordum ama real madrid ile yaptığımız hazırlık maçında (bkz: 24 ağustos 2011 real madrid galatasaray maçı) ilk defa izlediğimde hayran olmuştum. diagonal pasları olsun, top kesmeleri olsun, skora isyan edebilmesi olsun gerçekten sneijder ve drogba gibi oyuncular olmasına rağmen vazgeçilmez oyuncu olarak melo'yu görüyordum.

    özellikle 2013-2014 sezonunda brezilya kadrosuna girebilmek için inanılmaz oynuyordu ve bence hakta ediyordu. scolari'nin tercihleri ise fernandinho - luiz gustavo ve paulinho'dan yana olmuştu. melo kalite olarak bence sadece fernandinho'nun gerisinde kabul edilebilirdi, ancak melo yerine guztavo ve paulinho tercihinin asıl sebebi bu iki hatta üç oyuncunun dinamik (koşu mesafesi, etkinlik, pres) olması, melo'nun ise statik olması ve 2010 dünya kupası hollanda maçı.

    buradan bir yere bağlarsak, tolga'da melo'nun yetenek anlamında tabii ki gerisinde ama yukarıda sebepler neticesinde dinamikliği ile tam bir modern orta saha olması sebebiyle bence melo tipi oyuncuya göre riekerink'in oynatmaya çalıştığı sisteme daha yatkın bir oyuncu ve hatta bir tane daha dinamik orta saha gerekiyor bize.

    riekerink'in oyun planının guardiola'nın tarzına benzer olduğunu düşünürsek, guardiola'nın aklındaki genel orta üçlü fernandinho - ilkay ve david silva diyebiliriz. fernandinho - tolga / david silva - sneijder dersek ilkay / selçuk veya de jong? oluyor. selçuk veya de jong, bence lig şartlarında yeterli ancak yine de ilkay tarzı oyunun iki yönünde de olan bir oyuncuya uzun vadede ihtiyaç var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın