resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 11534
    mlada boleslav takımıyla ve 66 numarayla anıldığında hoş duygular besliyoruz. sonra 10 numara, kaptan gibi kavramlar devreye giriyor. sinirleniyoruz.

    futbolculuk birkaç istisna dışında (bkz: kaka) düşük gelirli ailelerin çocuklarının iş edindiği ve formal eğitimin de pek yaygın olmadığı bir meslek türü. "alt kültür"den gelmiş, o kültürle beslenmiş insanların bir karakter takıntısı oluyor. ben demek yerine biz diyerek konuşmak, delikanlılık kisvesi altında paranın kendini bozmadığı algısına fena halde takmak gibi özellikleri oluyor. alçak gönüllülükle, biat etmenin farkına varamıyorlar bir yandan. "abicilik" oynamayı seviyorlar. şimdi de arda vasıtasıyla gördüm ki, yurt dışına bu kıvamla gidince; ülkemi temsil ediyorum, her yerde tanıtmalıyım, türk insanına örnek olmalıyım durumuna giriyorlar. tabi alt yapı yetersiz olunca da fena halde çuvallıyorlar.

    belirli bir futbol eğitimin var. iyi bir futbol zekan var. dünyanın en iyi kulübünde oynuyorsun. en iyi olduğun işi yapmak, fazlasını zorlamamak bu kadar zor olmamalı.

    kanımca yukarıdaki anlattıklarım olmasa, arda için 66 numara olmak, 10 numara olmaktan daha kolay olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın