resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11856
    10 numarada olması gerekenler diye bir kavram oluşturup o kriterler üzerinden eleştirilen, son zamanların formsuz oyuncusu.
    ilk olarak, o tanımlamalar ve kriterlerin 10-20 yıl öncesinde kaldığını belirtmemiz gerekiyor.
    neden peki?
    nedeni, sneijder'den esas verimi nasıl alabileceğiniz sorusunu da yanıtlar; takımın topu ileri doğru hareket ettirme hızı ve takımın topsuz pozisyon alma hızı.
    bakın bu iki değeri yukarı çıkarmak, çağdaş bir futbol oynamak ve ileri gidiyorum; şl'de gerçekten yarı final-final düşünüyorsanız, aradığınız beyin sneijder'dir.
    inter'de elde ettiği asist ortalamaları üzerinden de yerilmiş. pek çok farklı başlıkta beyan ettim; istatistik mezunuyum, iki tane veriyi alıp salt, işlenmemiş bu veriler üzerinden karşılaştırma ve analiz yapmak yanıltıcı olur. o takım, 40 yıl sonra avrupa şampiyonu oldu. italya'da inter ile devamlı dalga geçilirdi (nin vincete mai bilenler bilir) avrupa'da rezil olması üzerinden. tamam muhteşem bir takım vardı, muhteşem bir hoca vardı ama biliyoruz ki kağıt üzerinde olmuyor bu işler. o performansını izlemiş bir insanın, veriler üzerinden sneijder'i eleştirmesini, hele hele şahsen beğendiğim bir oyuncu olan visca ile kıyaslamasına üzülüyorum. galatasaraylının futbol konusunda daha bilgili olduğuna yönelik ortak görüşe zarar vermesi anlamında üzülüyorum.
    kaldı ki, hadi geçmiş geçmişte kalmıştır, bu sezona da nispeten formsuz başlamıştır ama madem bazı antik kriterlerle eleştiriliyor; bu kadar çok koşan, bu kadar çok basan, takımın ileride rakibi boğmasına yönelik oyun anlayışına bu denli katkıda bulunan kaç tane 10 numara var ve kaçını türkiye'ye getirebilirsiniz ve kaçı bu kadar camiayı benimser ve profesyonel davranır?

    ben yukarıdaki hipotezimi bir adım ileri götürüyorum gözlemlerime dayanarak; galatasaray futbol takımı gittikçe daha çok koşuyor ve oyunu daha da hızlandırmaya çalışıyor. bu ivme böyle devam ettikçe ve takımın uyumu daha da arttıkça sneijder de geldiğinden beri en iyi döneminden daha da fazla katkıda bulunacaktır. bu katkıyı siz belki gol veya asist olarak göremeyeceksiniz. çünkü futbol değişti. ve evet, bunun olabilmesi için takımın ivmesinin devam etmesi ile birlikte sneijder'in de gerçekten bir rot-balans çekmesi gerekiyor kendine. ben de solu seviyorum ama profesyonel hayat başka bir şey :(

    ayrıca, ayağında top tutamıyor, çalım atamıyor gibi iddialara da katılamıyorum. yaptığı zaman yapıyor. bu ara yapamıyor diye bunu genelleyenler mesela real madrid'e attığı golü izleyebilir. her çalım illa kafanızdaki klişelere uygun olmak zorunda değil. iliç de sizin anladığınız anlamda çalım atmazdı ama bir vücut çalımıyla iki kişiyi birden oyundan düşürürdü, bir tek topla santraforu pozisyona sokardı.

    dolayısıyla, futboldan ne beklediğiniz önemli. hedefimiz sadece ligse, satalım, yerine güney amerikalı, spektaküler ama ağır, veya ne bileyim sorunlu bir tip getirelim. yok hedefimiz avrupa ise, oyunumuzu daha da hızlandırmalı ve kendisine çekidüzen vermesini sağlamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın