resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 599
    yaptığı dikine paslarda hataları eleştiriliyor. ancak dikine pas atmak kapanan savunmaya ne kadar zor kimse bilmiyor galiba. dünyada bu işi mutlak başarı ile yapan bir yıldız yok. buna iniesta ve zamanında ortalığı kasıp kavuran xavi ve hatta zidane da dahil. adam sürekli deniyor. orta alanı takıma açmaya, hücumu ordan şekillendirmeye çalışıyor. yani risk alıyor. bu riski almadan da oyunu açamazsın zaten. onun bu dikine denemeleri ile bir şeyler yaratabiliriz. yoksa ya duran topa ya da bruma'nın insan üstü hareketlerine kalırız. sneijder de sola yanaştığı için ortadan delen biri lazım. gerek pasla ile gerek dripling ile. tolga ikisini de yapmaya çalışıyor. dediğim gibi mutlak başarı sağlamıyor ama aldığı bu risk karşı takımın ortaya gömülmesine neden oluyor. böylece kenarlar boşalıyor. tabi ortaya 2 ekim 2016 galatasaray antalyaspor maçında podolski girince bu dikine girişler daha da anlamlandı. çünkü ortada pas yapılacak adam oldu. bundan sneijder'i eleştirdiğim düşünülmesin lütfen. podolski ile birlikete onu anlayan bir adam gelecek ve daha iyi olacaklar bence.

    sonuç olarak adam denediği ve risk aldığı için eleştiriyoruz. ama yana pas yapınca takım yine aaaaaooouuuuuvvvv diye bağırıyoruz. istiyoruzki her dikine pas asist olsun, tehlike yaratsın ya da başarılı olsun. bırakalım bir risk alsın adamlar. böyle yaparak bruma'yı sindirmedik mi? şimdiki halini izlerken hepimizin ağzının suları akıyor. ayrıca biz tolga'yı oyunu kursun ve dikine sürekli oynasın diye almadık. adamdan beklentimiz orta sahadaki boşluğu doldurması. adam elinden geleni yapıyor. her karşı atakta o ilk basıyor. top kapması ve pas istatistiğini hepimiz biliyoruz.

    korkum bu eleştirilerin kötü giden bir maçta ıslıklama ya da tepki olarak tolga'ya dönmesi. evet çok kredisi var belki zor ama her seferinde bruma geliyor aklıma. yapmayın etmeyin dostlar. bu adam bize sahada ruh veren adamlardan olacak gibi. sahip çıkalım hata yaptığında destekleyelim. destekleyelimki yarın öbür gün zor zamanımız geldiğinde bizi taşımak için cesareti bulabilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın