• 1384
    volkan (onur-harun)
    şener (kaan) ömer (çağlar) hakan (ahmet) hasanali (ismail)
    tolga (topal) okay (ozan)
    emre (yasin) hakan (yunus) volkan (olcay)
    enes (cenk-mevlüt)

    kabul edelim ki ne yetenek ne de yaş olarak hiç de fena bir kadro değil. hatta mevkilere teker teker bakarsak sadece bekler biraz ortalama altı diyebiliriz. gelecekte yaş haddinden yasin'in yerine sinan gümüş, topal'ın yerine tolgay ya da oğuzhan, hakan'ın yerine serdar, kanat rotasyonuna töre de dahil olabilir. ben salih'in de forvet arkası rotasyonuna girebilecek kadar kendisini geliştirebilmesini isterim (umarım fenerbahçe'de olmaz bu).

    sonuçlar iyi gelmeye başlarsa arda işi yavaşça sönümlenir diye düşünüyorum. soruna sebep olan ortadaki para miktarı artık neyse kendisini ülkenin zeus'u zanneden zat tarafından bulutların üzerinden (ödenek falan) akıtılır bir şekilde, arda da yalandan özrünü diler sanki. zaten 29 yaşında, görebileceği (eğer kendisini fit tutarsa) maksimum 2 majör turnuva var. bunlardan formunun ve kariyerinin zirvesindeyken görebileceği üstelik bir dünya kupası olan 2018'de oynayabilme fırsatını bence ne pahasına olursa olsun kaçırmak istemeyecektir.

    yine kabul edelim ki bireysel olarak çok sağlam gelmesine rağmen milli takımı sadece 1 majör turnuvaya götürebilen (2008'de tıfıllardı daha) ve artık yavaş yavaş "yaşlanmaya" başlayan 85-88 jenerasyonu (ki içinde gökhan gönül, arda turan, caner erkin, burak yılmaz, selçuk inan ve ne yazık ki beni barındırır*) bir şekilde yenilenmeye uğrayacaktı, uğramak zorundaydı. bence milli takımın yukarıda bahsettiğim yaş haddi işini de dikkate alarak bundan sonra temelli 90 ve sonrası doğumlularla devam etmesi çok isabetli bir karar olur.

    fatih terim başarılı olur-olamaz, bu krizi yönetir-yönetemez bilemem ama elinde bulduğu insan kaynağı hiç fena değil. umarım başarılı olur ve riekerink bey'in üzerindeki şu demokles kılıcı sallanmayı keser artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın