• 1381
    stoper sorununu ömer toprak ve hakan balta'nın dönüşüyle atlatmış olmasına rağmen şimdide bek sıkıntısı çeken takım. kaan ayhan belki sağ tarafı idare edebilir ama sol bek konusunda ciddi sıkıntı içindeyiz. emre taşdemir sakatlanmasa bu yeni yapılanmada formuna bağlı olarak ona görev verebilirdi fatih terim. eldeki alternatiflerden hasan ali bir adım daha önde duruyor. ben defansı şöyle yapardım;

    kaan---ömer---hakan---hasan ali

    ortasahada tartışmasız ilk 11'e yazılacak isim tolga ciğerci. yanındaki isim maçına göre değişir. eğer rakip bizden güçlüyse pas akışını bozmak için mehmet topal gibi kesici, rakip zayıfsa yanına oğuzhan veya nuri tarzı takımı hücumda organize edebilecek bir isim olmalı. ama form durumlarından dolayı oğuzhan ve nuri kadroda yok. zaten izlanda deplasmanı için ilk tercih daha uygun. ön üçlüde ise seçeneğimiz daha az. herkes emre ve hakan'ı tartışmasız yazar. son isimde büyük ihtimalle volkan şen olur. ama bence bundesliga'da 5 maçta 3 gol 2 asist ile oynayan yunus mallı'yı ortaya koyup hakan'ı sola çekmek daha mantıklı. zaten şu ana kadar hakan çalhanoğlu'nu milli takımda duran toplar dışında pek etkili olduğunu görmedik.

    -----topal----tolga

    emre---yunus---hakan

    ileri uçta ise büyük belirsizlik var. fatih terim'in enes ünal'ı ilk 11 süreceğini tahmin etmiyorum. geriye cenk ve mevlüt kalıyor. seçim hoacnın. ya ligue 1 gol kralını seçecek yada stsl gol kralını.

    ------cenk/mevlüt

    alınmayan oyunculara gelirsek takımlarında fazla şans bulmayan nuri ve gökhan töre tercih edilmemiş. eğer nuri dortmund'da devam ederse bir daha milli takıma seçilmesi zor görünüyor. ama töre formunu arttırırsa takıma seçilir. oğuzhan'ın alınmamasını ise hem formsuzluğuna hemde hala tam olarak atamadığı sakatlığına bağlıyorum. olcay şahan yerine ise yusuf erdoğan veya ömer ali şahiner alınabilirdi kadroya.

    prim muhabbetlerine gelirsek burak, selçuk ve gökhan mevcut formlarıyla milli takımı hak etmiyorlar. caner ve arda ise kesinlikle bu milli takımda olması gereken ve ihtiyacımız olan oyuncular. ama bu muhabbetler yüzünden kadroya alınmamalarını doğru buluyorum. bakalım hoca zora düşüncede bu tavrını koruyabilecek mi ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın