resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 525
    gereksiz eleştirilen hatta sözlükte maalesef skibbe ile bile karşılaştırılan teknik direktör. her şeyden önce bilinmesi gereken frank rijkaard'ın sisteme uyan değil sistem kuran bir teknik direktör olduğudur. haliyle sistem oluşturmanın da 2 3 gün hatta 1 sezonda bile gerçekleşmeyeceği aşikardır.
    örneklendirecek olursak ki bunun dünyadaki örnekleri boldur:

    sir alex ferguson manchester united'ın başına 1986 yılında geçmiştir ve hali hazırda 23 (yazıyla yirmi üç) yıldır takımının başındadır. bu 23 yıllık süre içerisinde 1122 maçın sadece 643'ünü kazanmış ve %57.30'luk bir galibiyet yüzdesi yakalamıştır.
    işin ilginç tarafı ilk şampiyonluğunu 1992-1993 sezonunda kazanmış, ilk kupasını 1989-1990 yılında almıştır. yani ilk kupasını 3 (yazıyla üç), ilk şampiyonluğunu 6 (yazıyla altı) yıl sonra kazanmıştır.
    bu sürede ne kovulmuş ne de yuhalanmıştır. şimdilerde ise manchester united sistemi hatta ekolü için söylenecek söz bulan olan futbolsever (mantıklı olanlarından bahsediyorum) olduğunu sanmıyorum.
    tüm bunların yanında futbola kazandırdığı ryan giggs, paul scholes, cristiano ronaldo, wayne rooney gibi bir çok yıldız bulunmaktadır.

    başka bir örnek olarak,
    arsene wenger 1996 yılında arsenal'in başına geçmiş ilk şampiyonluğunu 1998 yılında kazanmıştır ki 2 (yazıyla iki) yıl şampiyon olamayan bir teknik direktörün 3 büyüklerin başında kalması imkansızdır. ancak 1998 yılında arsenal'e kazandırdığı 3 kupa ile efsaneleşmeye başlamış 2000 yılında uefa kupası finalini galatasarayımıza ve 2006 yılında şampiyonlar ligini barcelona'ya * finalde kaybetmiştir.

    sözün özü;
    eğer frank rijkaard'dan efsanelik bekliyorsak taraftar olarak bize düşen sabır gösterip tam destek sağlamak, yönetimden beklenen ise istikrarı bozmamaktır. evet anahtar kelime istikrardır ve dünyada yukarıda belirtilenler gibi bunca örnek varken istenen tek şey sadece sabır ve destek olmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın