resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 528
    saha içindeki çalışkanlığını antrenman öncesinde veya sonrasında şut çalışması ile pekiştirmesi gereken; olabilecek oyuncu.

    tolga'nın orta sahayı derleyip topladığına, orta saha kırılganlığını nispeten aldığına dair en ufak bir şüphemiz yok. burada nispeten dememin sebebi, 4-2-3-1 sisteminde 3'ün 1'i olan sneijder'in içeri gömülmediği senaryoda -ki zaten gömülmemesi de gerekir- diğer orta saha oyuncunuz selçuk ise orta sahanızın kırılgan olmamasının tek yolu, melo, vidal, matuidi gibi a+ seviyede çalışkanlık ve top çalabilme yeteneklere sahip adamların takımınızda oynamasıdır. tolga, dmc değil mc olduğu için, ön libero değil, orta saha oyuncusu ayarında bir top çalma özelliğine sahip.

    öte yandan maç içindeki şut denemeleri -ki dany'nin cluj maçında attığı gibi şutlar hariç ben hiçbir zaman şut denemelerini eleştiren bir adam olmadım- çok vasat kalıyor. özellikle bu hafta oynanan beşiktaş maçının 2. yarısında kornerden gelen topa yaptığı vuruş falan tolga'nın bitiricilik vasfının vasat olduğunu ortaya koyuyor.

    yanlış anlaşılmasın; tolga'yı beğeniyorum ve bu eleştiriyi tamamen pozitif olarak yapıyorum. biraz daha gol tehdidi olabilirse, de jong'un 11'e gireceği ortamda, şimdiki rolünden daha ofansif oynayacağı dikkate alındığında ciddi anlamda + verim sağlayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın