resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 1192
    riekerink bey canımız ciğerimiz ama şenol güneş de harika bir teknik direktör gerçekten.

    işin mental kısmını yönetme konusunda tam bir uzman öncelikle. oyuncunun üzerindeki baskıyı hafifletme, motivasyon, medya ilişkileri, medya üzerinden yönetim ve oyuncularla etkileşim gibi konularda mükemmele yakın kendisi. üstelik bunları yaparken herhangi bir ego belirtisi göstermiyor. aslında bunu artı olduğu kadar eksi hanesine de yazmak lazım; biraz ego iyidir, fazlası da zarar, hocada hiç yok.

    oyuncu eğitmenliği bakımından da bir altyapı uzmanı gibi neredeyse. tedrisatından geçen oyuncuları ışıl ışıl parlattığı ortada, birçok örneği var.

    taktisyenliğe gelecek olursak en büyük teknik direktörlerde bile rastlanılmayabilen bir özelliği var. eline üç tane domates verin, o üç domatese uygun yemeği yapar. elinde sosa varken ona uygun oyun oynatır, talisca varken ona uygun. kadrosunda gomez varsa oyun formatına ona uygun belirliyor, aboubakar varsa ona göre. kafasında belli bir oyun şablonu ve sistemi olup onun haricinde bir şey oynatamayanlardan değil. çok güzel bir özellik bu. farklı sistemleri başarıyla oynatabiliyor, üstelik bunu kısa sürede başarabiliyor.

    beşiktaş futbol takımı iki sezondur üst düzey bir oyun ortaya koyuyorsa bunda payı gerçekten çok büyük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın