• 10
    bu ikili ile tolga'nın hücum verimliliği müthiş artar diye düşünüyorum.
    çok da fazla bir şey yapmasına gerek yok. adam mükemmel bir fiziğe ve türkiye standartlarında yüksek mental yeterliliğe sahip. sırf bu iki özellikle her maçı domine edebilir. zaten 17 eylül 2016 rize maçı'nda bazen yoğun şekilde hücum prese katıldı ve tek başına çok etkili oldu. arkayı toplayacak biri olduğu müddetçe ceza alanı koşularını da arttıracaktır ki, bizim ne yapacağını bilmeyen defans oyuncularımız karşısında podolski, eren, bruma gibi isimlerin arkasından koşan isim olmak kendi hesabına hiç tahmin etmediğimiz 5-6 gol üzeri bir istatistik yaratmasına sebep olabilir.

    eldeki 4 oyuncu belli. şimdilik kadroya ilk yazılacak tolga gibi duruyor. ikincisi için de jong, selçuk ve hatta hamit arasında ön yargısız şekilde takım oyununa en faydalı olacak ismi bence orta vadede hoca seçecektir. nasıl ilk geldiğinde tolga tartışılıyordu, zamanla kendini kabul ettirdi, gerekiyorsa bu şekilde bir çeçiş süreciyle selçuk da kesilecek...

    bir diğer alternatif de eğer çok çok iyi bir seviyeye gelirsek fizik açısından orta sahanın göbeğini tolga, josue ve sneijder'den kurmak. ancak bu oyun tarzında hem forvet savunmamızın çok etkin olması, hem de defansın oyunu çok güzel öne iterek iyice dar alanda oynanmasını sağlaması gerek. ve tabi ki josue'nin orta alanda yüksek efor göstermesi lazım.

    benim takım gelişiminden çok korktuğum şey; taraftarın, yönetimin, camianın hocanın arkasında durmaması. tez canlı bir milletiz. her şey bir anda olsun, barcelona gibi top oynayalım istiyoruz. ancak bence takım olumlu yönde gelişiyor. önce önde oynamayı ve önde oynarken savunma yapmayı öğreniyoruz. bu konuda geçen sezona göre müthiş bir gelişim var. açın izleyin. maçların nefesimizin yettiği ilk 30 dakikalarında bile ciddi açıklar veriyorduk. şimdi çok daha iyiyiz. güvenli şekilde önde oynama işini oturttuktan sonra hangi oyuncu seçimi olduğu hiç önemli değil hücum setlerimiz şekillenecek ve çeşitlenecektir. buda baskılı futbolumuza bol gol ve kreatif bir görüntü eklememize sebep olacak.

    sabır ve emek şart. elde iyi bir oyuncu topluluğu var.
    bu sezon iskeleti kurup oyun anlayışımızı oturtalım. seneye bir iki isabetli takviyeyle çok daha avrupai bir takım haline geliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın