resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 5252
    hava hakimiyetinin olmadığı doğrudur. ancak 2014-2015 sezonunda savunmada maç başına hava topu karşılama oranı aurelien chedjou'ya göre daha yüksekti*. semih'in hava toplarındaki sıkıntısı daha çok fernandao tarzı kule santraforlara karşı. o tarz santraforlara hava toplarında ciddi anlamda eziliyor. ama mesela semih'in aurelien chedjou gibi cedric bakambu gibi kafa vuruşları sıçrama yeteneği falan kötü olan bir oyuncuya bir maçta 3 tane net kafa vuruşu yaptırdığını da hatırlamıyorum.

    semih'in performansı ilk 1.5 sene çok iyi sonraki dönem vasat geçen sezonun başından itibaren ise berbattı. şuan florya'da büyümüş olmanın ekmeğini yiyor. çünkü barcelona gibi, southamton gibi, everton gibi, machester united hatta arsenal gibi 28 kşilik en az kadronda 7-8 tane alt yapı oyuncun yoksa elinde olan 2-3 alt yapı oyuncun senin için inanılmaz değerli oluyor şampiyonlar ligi listesi falan yaparken. yanılmıyorsam gelecek yıldan itibaren türkiye liginde de alt yapıdan yetişmiş 3 oyuncu zorunluluğu olacak 18 kişilik maç kadrosunda. öyle bedavaya 14 yabancı yok. yani durum bu. yoksa geçen seneki performansından sonra semih'in menajerine oyuncuna kulüp bul talimatı verilirdi. bu sezon muhtemelen semih'in şon sansı olacak. nasıl kullanacağını göreceğiz.

    defansif açıdan chedjou'dan daha kötü değil aslında. ama chedjou'nun ayağı düzgün, tekniği üst düzey. geriden 2 uzun pas atıyor, asist yapıyor 2 çalım atıyor semih'ten çok daha kötü defans yapmasına rağmen kendisini taraftara bir şekilde pazarlıyor. çünkü savunması kötü olsa da futbolcu olarak kumaşı çok iyi chedjou'nun. semih'in bu ekstra işleri olmadığından hatasız oynamaya mecbur gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın