• 1263
    evet belki boykottayız evet belki bu tv kanalı ve bağlı olduğu grup fenerbahçe tv'den daha çok fenerbahçe tv ama ntvspor'da dün yayımlanan trabzonspor başkanı muharrem usta'nın aziz yıldırım denilen kontrolünü yitirmiş zata karşı kullandığı cevap hakkını ve şike soruşturması ile alakalı açıklamalarını mutlaka izleyin. adam sakin bir ses tonu ile ve hiç argo kullanmadan şikeci ibneler siktirin gidin diye bas bas bağırdı tv yayınında.

    söylediklerinde bu şike soruşturmasını, tff'nin, uefa'nın, cas'ın ve isviçre federal mahkemesinin verdiği kararları takip eden sen ben bizim gibi kişiler için yeni hiçbir şey yok. ancak adam çıktı farklı farklı zamanlarda söylenen şeyleri toparlayıp tek bir seferde ve tek bir kişi olarak söyledi.

    durum herkesin malumu ama tarihe not olsun diye yazalım.

    2 farklı dava mevcut biri ceza hukukunu ilgilendiren terör örgütü kurma vs. davası. diğeri ise spor hukukunu ilgilendiren şike davası.

    fenerbahçe başkanı aziz yıldırım ve yöneticilerinin yaptığı, şike yapıldığının ayan beyan ortada olduğu ve terör örgütü kurmak ile suçlandıkları tüm konuşmalar bu davaların delillerini oluşturuyor. bunun yanında takip edilen kişiler, çekilen fotoğraflar vs. de var ama herşeyi bu konuşma tapeleri ortaya koyduğu için diğer şeyleri hiç yazmıyorum bile.

    şimdi ceza hukukundaki davada durum ne ? şu anda mahkemece beraat verildi ve iş yargıtayda. neden beraat verildi ? çünkü bu yapılan takipler ve dinlemeler usulsüz olarak yapılmış. peki usulsüz ise ne olur ? usulsüz olarak yapılan dinlemeler ceza hukukunda kanıt olarak kabul edilemeyeceği için beraat olur. ve çok büyük ihtimal ile de terör örgütü kurma suçundan beraat edecekler.

    peki spor hukukundaki davada durum ne ? tff fenerbahçe şike yaptığı için avrupa katılım hakkını elinden aldı. uefa o ellerinden alınan hak haricinde 1 sene daha ceza verdi ve yamulmuyorsam 5 sene içinde bir daha şike, teşvik gibi işlere kalkışırlarsa devreye girecek birde +1 yıl daha ceza verdi. cas fenerbahçe'nin itirazını reddetti uefa'nın verdiği cezayı onadı. ve şunu ekledi ''kendi ülkelerindeki ceza davasından beraat etseler dahi bu benim verdiğim kararda hiçbir değişikliğe neden olmaz.'' isviçre federal mahkemesi de fenerin başvurusunu reddetti. peki bunlar neden oldu madem deliller usulsüzdü ? çünkü spor hukukunda uefa ve cas dedi ki benim için delilin nerden ve nasıl geldiğinin önemi yok önemi olan şey gerçek olup olmadığı ve bunlar gerçek sen şike yapmışsın !

    yalnız burda bir tek eksik durum var ki o da tff şike yapmanın cezası olan küme düşürülme işlemini uygulamamıştır. mehmet ali aydınlar tff kongresine bir kereliğe mahsus küme düşürülme yerine kupaların geri alınması ve eksi puan cezası verilsin önerisini sundu ancak kabul edilmedi ve bunun üzerine istifa etti. ancak küme düşürülmeden kurtulmanın başka bir yolu bulundu o da nedir ? kişiler ve kurumlar birbirinden ayrılsın ve öyle yargılansın. yani aziz yıldırım şike yaptı ama fenerbahçe yapmadı gibi görünsün ve böylece fenerbahçe küme düşmesin.

    ancak şu unutulmasın ki o* ne yaptıysa fenerbahçe için yaptı. ve türkiye'de şike 10 harflidir fenerbahçe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın