resim
Josué Filipe Soares Pesqueira
Takım:Legia Varşova
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.74
Uyruk:Portekiz
  • 237
    geçen sezon ve bu sezonun ilk maçlarında (beşiktaş ve karabükspor) en büyük sıkıntımız topu ileriye hızlı bir şekilde taşıyamamaktı. hücum oyuncularımız ve defansımız arasında bir bağlantı kuracak oyuncu, yaratıcılık eksikliğimiz dikkat çekmekteydi. sneijder'ı kilitleyince, selçuk halı saha modunda takılınca takım tıkanıyordu. işte bu noktada josue bu sıkıntımıza ilaç olabilecek özellikte bir futbolcu. topu aldığında kaleye dikine gidebilir, şut atabilir, 3.bölgede arkadaşlarına uygun pozisyonlar hazırlayabilir.

    sağda oynar, solda oynar, forvet arkasında oynar, merkezde oynar. josue orta saha çizgisinin ötesinde her yerde oynar, forvet harici.
    oyunu okur, hızlı oynar, tek top yapar, kaleye dikine gider ve zamansız şutlar atabilir.

    porto'nun o çılgın hücum rotasyonunda sağ kanattaydı bir dönem, fena işler yapmadı.

    --- alıntı ---

    2013 - 2014 sezonunda porto forması giydiğinde performansı dikkat çekiciydi;

    35 maçta 5 gol - 10 asist gibi etkileyici bir performans yazdırmasını başarmıştı. sezonun büyük bir kısmında ortasahanın merkezinde forma giyen josue pesqueira, 10 maçta sağ kanatta ve 6 maçta sol kanatta forma giydi. josue'nin sezon genelinde atıtğı 5 gol ise kanatlarda oynadığı maçlarda geldi. portekizli oyuncu sağ kanatta oynadığı 10 maçta rakip filelere 3 gol bırakırken, 3 kez arkadaşlarına gol servisi yapan isim olmuştu.

    2014 - 2015 sezonunda bursaspor forması giydiğinde de devam etti;

    süper lig'de sezonu 5.sırada bitiren bursaspor'da oynadığı 30 lig maçında 7 gol - 6 asist, türkiye kupası'nda ise finalde yine galatasaray'a kaybeden yeşil-beyazlı takımda forma giydiği 9 maçta 2 gol - 1 asist performansıyla olmak üzere toplamda 39 maçta 9 gol - 7 asist istatistiklerini elde eden josue taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin dikkatini çekmeyi başardı.

    2015 - 2016 sezonuna bursaspor forması altında başladı, 15 maçta 2 asist yaptı. devre arasında yaşadığı sorunlar nedeniyle sözleşmesini feshetti ve porto'ya döndü. döner dönmez braga'ya kiralandı ve kendisini paços - porto'da muazzam kullanan fonseca'nın takımı olan braga'da direkt kadroya girdi; 12 maçta 2 gol - 4 asist.

    --- alıntı ---

    http://www.fcnblog.com/...n-galatasarayda.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın