resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9076
    saç baş yolduracak seviyede olmamasının sebebini biraz da mevkisine bağlıyorum. yani ne forvet gibi sürekli gol arayışında, dolayısıyla her kaçan golde dikkat çekiyor; ne de bir defans gibi her büyük hatasında gol yediriyor. yani biz umut bulut'a da görevini yerine getirmekten fersah fersah uzak olduğu için tepki gösterdik, semih kaya'ya da. selçuk inan'ın "bu kadar tepkiyi hak etmiyor" olarak görülmesinin sebebi belki de mevkisinin direkt sonuçlara yol açacak gelişmeler kaydetmekten uzak oluşu olabilir.

    oyunu hakkındaki düşünceme gelirsek, aslında umut bulut forvet'teki görevini yerine getirmekten ne kadar uzaksa selçuk inan da orta sahadaki görevini yerine getirmekten o kadar uzak bence. çünkü orta saha oyuncusu demek pas al, pas ver, etrafında dön ve yana pas at, sağdan sola direkt atılamayacak paslarda aracı ol demek değildir. orta saha oyuncusunun defansif ya da ofansif oluşuna göre görevleri vardır. örneğin ofansifse dikine derin ve isabetli paslar atıp beklenmedik pozisyonlar oluşturur arkadaşlarına, selçuk'ta bu kesinlikle yok. yok eğer defansifse karşı takımın atağa çıkışında hızlı bir şekilde bizim kalemize gelmelerini önler, set görevi görür, selçuk'ta bu da yok.

    topu alan soluğu kalemizin önünde alıyor. bizim sürekli defansa sövmemiz de aslında ortada bir orta saha olmaması yüzünden. yani selçuk ne atakta fark yaratıcı işler yapıyor, ne de savunmada set görevi görüyor. bakın bunu en sakin, en nötr halimle söylüyorum. bunları yazarken selçuk inan'a karşı kişisel olarak bir şey hissetmiyorum. hatta 2011-2012 ve biraz da 2012-2013 sezonlarındaki oyunundan dolayı kendisini güzel hatırlayacağım yıllar sonra. ama şu apaçık ortada ki selçuk inan şu an orta sahada al-ver yapmaktan başka hiç ama hiçbir şey yapmıyor.

    hayır işin ilginci, selçuk inan apaçık böyle olmasına rağmen istisnasız hiçbir teknik direktörün bir türlü kesmeyi başaramadığı bir oyuncu. hani alternatif eksikliğinden diye düşünüyorsun, sonra mesela riekerink çıkıp adamı övüyor. bu durumda ya ben ve buradaki çoğunluk futbol cahiliyiz ya da selçuk inan'ın kulüpte diplomatik bir gücü var. yanlış düşünüyorsam, göremediğim bir şey varsa lütfen mesaj atın. çünkü selçuk inan ve neden bir türlü ilk 11'den kesilmediği konusunu kafamda bir türlü bir yere oturtamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın