• 2504
    16/17 sezonu öncesinde 3-5-2 sistemini oynamak istedikleri yazılıp çiziliyor. bu bende bir hayli merak uyandırdı, zira 3-5-2 sistemini juventus gibi chiellini-bonucci-barzagli üçlüsü ve lichtsteiner-evra kanatlarıyla oynadığınız zaman zevk veriyor. mancini döneminde biz de semih-burdisso-chedjou üçlüsü ve telles-sabri kanatlarıyla denemiştik, pek olmamıştı sanki. fenerbahçe geri üçlüyü sağlam kurdu, kjaer-neustadter-skrtel üçlüsü güzel, fakat yedekleri yok. yani ilk yedek hakan cinemre. bu şekil mi başlarlar lige bilemiyorum.

    defans hattı bu şekilde. fakat ofans hattı benim kafamı karıştırdı biraz. hazırlık maçlarında genelde chahechouhe, emenike ve fernandao aynı anda sahada olmuş. forvet hattı emenike-fernandao, onların arkasında chahechouhe mi düşünülüyor acaba? hadi diyelim bu şekil oynayacaklar geçen sezon takımı sırtlayan volkan şen n'olacak?

    ----------------volkan----------------
    ---kjaer-----neustadter----skrtel---
    vd wiel----topal----josef------ismail
    -----------------aatıf-----------------
    -------fernandao---emenike--------

    3-5-2'ye en uygunu bu olur sanırım. rvp gidici gibi, onu saymıyorum. defansı hakan yedekliyor. biraz riskli gibi sanki. sağ kanadı şener, sol kanadı hasan ali yedekliyor. sağ kanat 3-5-2'ye uygun da, sol kanat yetersiz gibime geliyor. topal ve josef'i ozan tufan ve uygar zeybek yedekler. yukarıdaki yazdığım şekilde aatıf forvet arkası oynar ise onu salih uçan ve alper potuk yedekler. alper'i göbekte de kullanabilirler.
    bu durumda stoch ve volkan şen fazlalık kalır, ya da kanatlı sisteme döndüklerinde kullanırlar, ki kanatlı sistemde de chahechouhe, alper gibi futbolcuları var.

    neden dert edindim bilemiyorum, ama içinden çıkamadım. ciddi mi pereira 3-5-2 konusunda? başarabilirler mi merak ediyorum. sanki 4-3-3 veya 4-2-3-1 daha uygun gibi kendilerine. ki önce defans mantıklı oynayan vitor kesinlikle 4-3-3 oynamaz gibime geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın