resim
Aykut Demir
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 176
    cübbeli cemaati olarak da bilinen ismailağa cemaatine mensup kişi. bu cemaat tasavvuf kökenlidir, dolayısıyla selefi kökenli islam'ın ana düşmanlarından biridir. yani aykut demir ışidci falan değildir, hatta muhtemelen onlardan nefret ediyordur.

    niye böyle bir tipi var? çünkü müslümanlıktan anladığı bu. peygamberini örnek almak yerine taklit etmeyi seçiyor aynı geleneksel islam'da olduğu gibi. bir çeşit kostüm de denilebilir kıyafetleri için. 7. yy. arap kıyafeti kostümü. son peygamber mazallah japon falan olsaydı zaten hepsi kimono giyecekti. bugünkü müslümanlık anlayışı arabizmden dolayı maalesef sakattır. bu tarihsel süreçten böyle gelmiştir, düzelmesi de zordur. daha iyi bir müslüman olmak için daha ahlaklı olmak yerine değişik bir sakal, sarık, cübbe vs. daha makul geldi demek insanlara.

    son olarak bugün fethullahçı cemaati silerler, yerine başka bir cemaat gelir ki zaten geldi bile. o da yapısı gereği belli bir süre sonra güçlenir, sonra yozlaşır, kibirlenir ve herkesi yok saymaya kalkar. sonra onu da yok ederler. insanlar yine bir kahraman ve yine bir hain bulur, vicdanen de her şey tamam olur. halbuki değişen tek şey gücün taraflarıdır, muamele aynıdır ve gerisi teferruattır. o yüzden pek sevgili aykut; bugün demokrasi kahramanı 79 milyon kişiden biri olarak sokaklardasın, yarın hain de olabilirsin, dikkat et. türkiye cumhuriyeti taşeron cemaat, tarikat, derneklerle idare edildiği sürece burnu boktan kurtulmayacaktır. bu da şu yaşadığımız boktan günlerden çıkarılması gereken en önemli ders. bizim devlet yine akıllanmaz ama vatandaşa küpe olsun bari bu yaşananlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın