resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 1670
    milli takım kariyerinin ilk başladığı günden bu güne kadar arjantin milli takımında hep ortalama bir kaleci, ortalama bir sol bek ve geri kalan hemen hemen bütün bölgelerinde birbirinden klas oyuncularla oynamasına rağmen, ezeli rakipleri brezilya kupa america'ya her sene değişik değişik kadrolarla katılmasına rağmen milli takım kariyerinde hiç bir kupa kazanamamıştır.

    messi üzerinden ezilen ronaldo 18 yaşındayken figo, deco, maniche, nuno gomez'li portekizle avrupa şampiyonası finaline kaldıktan sonra birbirinden vasat hücumcularla oynamak zorunda kaldı. dahası nuno gomez ve pauleta'dan sonra santraforları yok.* ciddi anlamda yok. beğenmediğimiz burak yılmaz'a bile razıdır şuan adamlar. yani ronaldo'nun milli takımla kupa kaldıramamış olması messi'yi savunmak için kesinlikle bir argüman olamaz. ronaldo kariyerinin en verimli yıllarını portekiz milli takımında birbirinden vasat hücum oyuncularıyla birlikte geçirdi.

    aslında bu durum da messi'nin üzerinde baskı oluşturdu. ronaldo kendisini ingiltere'de de ıspat etmişti ve milli takımı seviye olarak vasatın birazcık üstündeydi, zlatan desen gittiği her yerde şampiyonluklar yaşayıp efsane oldu, milli takımı ise vasatın altındaydı hep. messi'nin kariyeri sadece barcelona'da geçip arjantin milli takımının kadrosundada her zaman üst düzey oyuncular olduğu için herkes en azından 1 tane kupa kaldırmasını bekledi. ne zaman maradona ile kıyaslansa maradona'nın kazandırıdğı dünya kupalarından bahsedildi en basiti. biraz onun kırgınlığı var üzerinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın