resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 370
    eskisehir macinda oyuna girmeme sebebi basinin uydurdugu gibi olmayan futbolcumuzdur.

    rijkaard barcelonanin basindayken bir real madrid maci oncesi macin en fazla uc puan oldugunu ve dunyada hicbir takimin uc puanla sampiyon olmadigini belirtmisti. eskisehir macinda elanonun kadroya alinmamasina bu acidan bir bakalim. o elano ki brezilya milli takiminin degismez oyuncularindan o elano ki yillarca ingilterede futbol oynamis bir futbolcu ve o elano ki brezilyanin son zamanlarda cikardigi en onemli hucum yeteneklerinden biri. bu bilgiler isiginda herhalde rijkaard elanonun futbolculuguyla alakali kafasinda bir kusku tasimiyordur (ki genel olarak tum oyunculara karsi bu yonde esit bir mesafesi oldugunu daha onceki haftalardan ve onceki takimlarindan biliyoruz.).

    bu hafta mac icerisinde bir kac defa tekrarlanmak uzere sahada bir elano eksikligi hissedildi. ancak bundan onceki haftalarda gordugumuz uzere rijkaardin (ya da en azindan neeskensin) oyunu okumakla ilgili bir sikintisi yok.emek ki bizim 15 metre yukaridan gordugumuzu o da saha kenarindan net goruyor. o halde problem ne? iste uzere dusunulmesi gereken nokta da tam burasi sorun ne sorusu? ulkemizdeki futbol alimleri kafalarinin icerisinde tilki dolastirmaya bayiliyorlar hatta oyleki bazilari olmayan bir cumleden hareketle uzun komplo teorileri uretebiliyorlar. iste sorun ne sorusu da onlarin beynimize kazidigi talihsiz bir soru cumlesi. o zaman asil sorulmasi gereken soru su: elano kenardayken ve ona ihtiyac varken rijkaard neden ona basvurmadi?

    rijkaard gibi cok ust duzey takimlarda hem oyuncu hem de teknik direktor olarak gorev yapmis biri elbette elano gibi oyuncularin formsuz olmalarina ragmen skora etki edebildiklaerini iyi bilir. o halde cevap elanonun formsuzlugu olamaz. keza yine bu tur oyuncularin oynamadiklarinda mutsuz olabilecegi gibi bir durumu da yakinen bilmekte. o halde cevap onu mutsuz etmek icin oyuna almadigi mi? yoksa son sik takima en son katilan elano, takim berabere oynarken tam da rijkaardin istedigi futbolu oynamaya calisirken birbirini cok iyi taniyan bir takimi takima en son katilan oyuncuyu oyuna alarak bozmamak istemis olabilir mi?

    olabilir. ancak bu cevap cok zorlama gibi gorunecektir. fakat gercek hic de oyle olmayabilir. makina gibi isleyen bir duzene duzenin bir noktasinda henuz tam olarak makinaya oturmayan parcayi hem de en zor anda koyarsaniz bu risktir. ustelik makinayi toptan bozabilecek bir risk. bu riski almanin da hicbir anlami olmayabilir zira arti iki puan almak isterken yerine alabileceginiz eksi 1 puan sizi daha zor duruma dusurmese de makinin sistematigini bozmak tamiri zor bir hata sayilacaktir.

    tum bu yazilanlari goz onunde bulundurursak uzun bir kosuda eger bir rakibinizi daha yarisin baslarinda gecmekicin kendinizi cok zorlar ve temponuzu bozrsaniz o an degil ama yaris sonunda favoriyken gogsunuzde gumus ya da bronz madalyayi taktiginizda inanin pisma olup cok hafiylandiginiz bir keskeyi diyebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın