• 190
    gün itibarı ile çeşitli kiyaslamalarla konuşulan ya da konuşulacak olan bu efsane isimle ilgili kısa bir seyler söylemek farz oldu.

    kendisi ile ilgili söylenmiş onlarca sözün içerisinde benim en sevdiğim şudur; "nba' deki her oyuncunun yeteneğini jordan ile kiyaslayabilirsiniz ama jordan' daki yüreği kimseyle kiyaslayamazsiniz"

    fatih terim, başka bir spor efsanesi olan muhammed ali için "boks gibi bir sporu estetik bir hale getirmişti" demişti. işte jordan da bunu basketbolda yaptı. jordan' dan daha iyi smac yapan adamlar vardir, ondan daha cok sicrayanlar vardır, olacaktır da ama jordan çok estetikti. bu yüzden bir başkası yaptığında güzel olacak bir smaç, jordan yaptığında mükemmel görünüyordu. youtube' da jordan' in bazi maclarinin tam kayitlati mevcut. bence bir ara bir ikisini seyredin ve neden farkli oldugunu gorun.

    şöyle örnek vereyim; messi bana göre tüm zamanların en iyisi. rakamları ve kazandıkları bunu gösteriyor benim için. bazılarınız maradonaı bu devirde olsa ya da messi o devirde olsa vs diyebilir ama zeigist denen bir kavram vardır ben inanırım bu kavrama; zamanın ruhu. neyse iste, messi, maradona, pele vs. ama bazılarınız ronaldoinho diyor. çünkü çok estetikti. messi ondan daha cok adam geçmiştir belki ama ronaldinho' nun arttığı calimlar unutulmazdi. işte jordan böyle bir adamdı. yani messi kadar çok şey kazanıp messi gibi istatistikler yapıp o istatistikleri ronaldinho kadar estetik hareketlerle yapan bir adamdı.

    dünyada bazı sporcular vardır. onlari efsane yapan sadece başarıları değildir. onlar yaptıkları spora bir seyler katmışlardır. o sporu bir yerden alıp bir yere getirmişlerdir. bu yüzden de efsanedirler. bugun michael jordan sahada olsa belki lebron' a yenilirdi. belki lebron bireysel bazı özellikleriyle su an jordan' in önünde ama jordan basketbolu bir yerden alıp bir yere getiren bir adamdı. lebron ve benzerleri ise o bir yere gelmis basketbolu orada tutan adamlar. bugun lebron' un bu kadar para kazanabilmesinin nedeni bile michael jordan' dir örneğin. işte bu yüzden jordan en iyisi benim için.

    peki lebron james?

    the king!
App Store'dan indirin Google Play'den alın