• 1296
    milli takimla ilgili kosu mesafelerinin dusuklugu tartisiliyor. genelgecer gorus takimin fizik kalitesinin dusuk oldugu ve yeterince mucadele etmemesinden dolayi ispanyaya karsi dahi daha az kosan bir takim oldugumuz yonunde. fakat is aslinda tamamen taktiksel.

    milli takim selcuk, oguzhan, ozan, hakan, arda 5'lisi ile kanatsiz bir 451 oynuyor. bu oyunculardan oguzhan ve selcuk zaten merkezden oynamak isteyen oyuncular. hakan ve arda kanat oynasa da cizgiye basarak oynamayi bilen oyuncular degil, merkez oyuncu gorevindeler. ozan'i da ekleyince tam 5 tane surekli birbirinin alanini ihlal eden orta saha oyuncusuyla oynuyoruz. pas mesafeleri kisaliyor, takim ileri gidemiyor, rakip takimlar ortalama bir presle bizi baski altina alabiliyor. orta sahada o kadar kalabalik oluyoruz ki cikamiyoruz, tikaninca bekleri de cikaramiyoruz, durum daha da kotulesiyor.

    mesele topal'in stoperde oynamasi, cenk/burak tercihi, ya da oyuncularin bireysel performansi filan degil, tamamen taktiksel. takimin sahaya daha iyi yayilmasini, ve daha rahat cikabilmesini saglayan degisiklikler gerekli.

    1. oguzhan-selcuk ikilisinin bir tanesi kesinlikle fazla. terim'in birini secmesi gerekli.
    2. hakan calhanoglu yerine emre mor veya volkan sen gibi dripling ozelligi olan bir isim gerekli.
    3. cenk-burak ikilisinin birlikte oynamasi gerekli.

    sonuc olarak...
    volkan,
    gokhan, topal, hakan, caner,
    volkan, oguzhan, ozan, arda
    cenk, burak

    bu ideal olmasa da su an cikabilecek en iyi kadro. ozellikle 3.luk icin averaja ihtiyacimiz olacagi dusunulurse.

    hala ciddi sansimiz var, ancak ilk iki mactaki hatalarimizi dogru tespit etmemiz gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın