• 241
    bazen sözlükte öyle entry'ler görüyorum ki harbiden çoğu yazarın maç filan izlemediğine, avrupa futbolunu takip etmediğine iman etmeye başladım. yani bu kadar yalan yanlış yorum ancak futbolla en son 10 sene önce haşır neşir olan adamlardan ya da trollerden çıkar.

    ingilizler bile oynamayı bırakmış da ne olmuş? ingiliz futbolu arş-i âlâya mı yükselmiş? kulüp takımları seneler sonra avrupa'yı sürklase etmeye mi başlamış? işin komik yanı bu sene premier lig'de şampiyon olan leicester city 4-4-2 oynuyordu!? hadi onu boş ver, şu an dünyanın en iyi beş takımından biri olan atletico madrid bir 4-4-2 takımı.

    galatasaray taraftarı sadece 96-00 dönemine bakarak hasretle anmıyor 4-4-2'yi; 11-12 sezonunu, elmander-baros ikilisini filan da özlüyor. bir de futbolda çağ dışı diye bir şey yok arkadaşım. 3-5-2 on sene önce küflenmiş bir sistem diye anılırdı değil mi? ama al işte, dün tarihinin en kötü kadrosuyla turnuvaya katılan italya, turnuvanın en pahalı takımını 3-5-2'yle bafiledi. juventus geçen sene 3-5-2'yle şl'de final oynadı. yanisi, pragmatist olmak lazım, senin elinde hangi tür adam varsa o sistemle oynarsın. şu an elimizde 4-4-2 oynayacak adamlar yok, hatta podolski ve sneijder bunu iyice imkansız kılıyor ama "on boş sono goçto bo!" diye eleştirmeye kalkarsan da komik duruma düşüyorsun. atletico şl finaline 4-4-2'yle çıkalı bir ay bile geçmedi, onu ne yapacağız?
App Store'dan indirin Google Play'den alın