resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 555
    kademe ve defans kurgusu sıfıra yakın. sadece bireysel mücadele ve hamle gücü var. eskiden semih'in de böyleydi. bi tökezledi, amatör topçudan hallice oynamaya başladı. yıllardır milli takımı sırtlayan stoper tandemi olmamasının sebebini bir irdelemek lazım.

    yerli bir stoper az biraz form tutunca sivriliyor. ama zaman içerisinde siliniyor. ara ara parlıyor. bütün türkiye altyapılı stoperler bu şekilde. bunun sebebi de altyapı eğitiminin, defans kurgusu v.b. oyun bilgisininin yetersizliği. zamanla aklıyla oynaması gereken adamda kafa, eğitim anlamnda boş olunca işe yaramaz bir hal alıyor.

    koca ülkede milli takım seviyesinde stoper yok. serdar aziz topa hamle yapar, dokunursa kahraman olur. dokunmazsa bir kaç maça unutulur. yıllardır hakan balta örneğinde bunu yaşıyoruz.

    belki bir forvet ya iyi oynarsa diye sahaya sürülebilir ama stoperin çok az kötü oynama ihtimali varsa dahi sahaya sürülmez. takımdaki koray ve chedjou kendisinden kat kat iyidir.

    evet, bu takımın aklı başında bir stoper transfer etmesi lazım. ama beşiktaş'ın dört yıldır yaptığı gibi ucuzunu alıp ya tutarsa transferi yaparsak sittin sene toparlayamayız defansı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın