• 83
    sessiz sedasız iyi transferler yapıyorlar. eren albayrak, cengiz ünder, joseph attamah, cheikhou dieng ile sözleşme imzadılar şimdiye kadar.

    eren albayrak geçen sezon rizede 21 maçta 8 asist yapmış. bir sol bek çok çok iyi bir istatistik. zaten geçen sezon süper ligde alt sıra takımlarda göze çarpan 2-3 futbolcudan biriydi. bonservis bedeli ödemeden almış başakşehir, tertemiz transfer.

    cengiz ünder, herkesin fm 2016'dan aşina olduğu bir futbolcu zaten. geçen sezon 31 maçta 6 gol 4 asistle oynamış. fm'nin övdüğü kadar var mı diye geçen sezon birkaç maçını izlemiştim. açıkçası beklediğim kadar iyi gözükmedi ama ışık yok da denemez. yalnız geçen sezon altınorduyla 31 maça çıkmış çocuk, bu sezon 10 maçta sonradan girecekse bir anlamı yok. zaten bonservisini almış başakşehir, oynatmayacaklarsa kiraya vermeleri daha mantıklı. uzun vadeli bakarsak 700 bin euro için alınabilecek bir risk. bu da iyi transfer.

    joseph attamah, bu arkadaş da 94 doğumlu. attamah, çoğu ön libero gibi stoperden devşirme. ama sırıtmıyor. gana milli takımı alt yaş gruplarında da oynuyor, zaten türkiye'ye gelişi türkiye'de düzenlenen u20 dünya kupasında göze çarpmasıyla olmuştu. o turnuvada gana dünya 3.sü olmuştu attamah'ta stoperde oynamıştı, aynı takımdan umar aminu'da türkiye'ye transfer yaptı turnuva sonrası.
    sakatlık, kart cezası vs yaşamazsa bütün maçlarda forma giyeceğini düşünüyorum attamah'ın. aslında tam ilhan cavcav transferi ama gözden kaçırmış cavcav attamah'ı herhalde. kendisi şu an iskandinav liglerine sarmış durumda zaten, belki de tarz değiştirmiştir.

    cheikhou dieng, hiçbir fikrim yok, avusturya 2.liginden bonservissiz almışlar. merak ettim youtube'dan videolarını izledim, stil olarak bruma'yı andırıyor fazlaca. fizik ve mental açıdan yetersiz gibi ama bonservissiz alınmış, 93 doğumlu, teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. sıkıntılı bir transfer değil.
    merak eden varsa buradan izleyebilir; https://www.youtube.com/watch?v=pRB_AqZp1IA

    eren albayrak'ı diğer 3'ünün dışında tutuyorum, çünkü eren albayrak'ı geçen sezonun ardından almak amerika'yı yeniden keşfetmek gibi bir şey değil. başakşehir almasaydı yine kafaya oynayan kulüplerden birine rahatlıkla gidebilirdi. ama bu attamah, cengiz ünder ve dieng transferlerini eğer abdullah avcı yaptırdıysa, başakşehir için kısıtlı bütçede iyi ve geleceğe yönelik transferler yaptırabiliyor demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın