resim
Blerim Dzemaili
Takım:FC Zürich
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 862
    fahiş maaşını bir kenara bırakarak konuşuyorum, dzemaili bizdeyken teknik ve topu aldığında dikine giden bir oyuncuydu, görmeyeli bu özelliğini kaybetmediyse muhakkak işe yarar. bir tane pres yapan önlibero alırsın, dzemaili ve sneijder'le beraber ortasaha göbeği kurmayı bir denersin en azından. önlibero dzemaili'yi görür, dzemaili topu rakip yarısahaya taşır. ya da sneijder biraz daha geriye gelerek oynar, dzemaili'yle üçgen kurarak topu ileri taşır. selçuk maalesef bu işi göremiyor, driblingi sıfır olduğu için için topu ileri taşıyamıyor.

    elbette dzemaili yerine daha agresif bir oyun karakteri olan bir ortasahamız olsaydı daha iyi olurdu. ama ortasahamızdaki tek sorun pres eksikliği değil, aynı zamanda rakip bize bastığı zaman topu da çıkaramıyoruz, selçuk stoperlere dönüyor, stoperler de muslera'ya dönüyor. yani topu rakip yarısahaya taşıma sorunumuz da var. pres eksikliğini iyi bir ön libero alarak sağlamak mümkün olmasına rağmen, ortasahanın topu rakip yarısahaya taşıyamama sorununu ön liberoyla çözemezsin. bunun için top süren adam lazım, dzemaili de bu eksikliği kapatabilir.

    bir teklif gelirse elbette satarız, ama teklif gelmezse bu adamı kesinlikle oynatmalıyız. zaten sözleşmesinin son senesi, "senden memnun kalırsak sözleşmeni uzatacağız" dersek varıyla yoğuyla oynar diye tahmin ediyorum. fakat sözleşmesini feshedip zorla yollamak akıl karı olmaz, zaten fesih için de bir ton para vermek gerekecek.

    bu da oynadığı son maç olan isviçre-belçika maçının özeti: http://footyroom.com/...nd-vs-belgium/review
App Store'dan indirin Google Play'den alın